woensdag 6 juni 2018

Tulpenboom stekken

Ik wil graag een magnoliaboom vermeerderen. Tulpenboom - Liriodendron tulipifera Het geslacht Liriodendron bestaant uit soorten en is ingedeeld bij de beverboomfamilie Magnoliaceae waartoe ook. De tulpenboom behoort tot dezelfde plantenfamilie als de magnolia.


Voor de tuin komt vooral één soort in aanmerking. De bomen groeien snel, nemen een spitse kegelvorm aan en bereiken een maximale hoogte van ongeveer m. In Noord-Amerika waar de planten van nature thuis zijn, kunnen ze zelfs .

In dit artikel uit de serie tuinplanten alles over de Tulpenboom , een van de mooist bloeiende bomen voor ons klimaat. Hoe verzorg je de Tulpenboom , waar kun je ze het beste planten, wat is de bloeitij hoe moet je ze snoeien en hoe kun je Liriodendron tulipifera vermeerderen. Maak de stekken niet te lang. Laat alleen de twee bovenste bladeren eraan, eventueel kun je ze halveren.


De bladeren) Snij vlak onder een bladaanzet met een scherp mes de stek af. Tuinforum onderwerp: Bonte tulpenboom stekken. Bekijk alle reacties via groeninfo.


BENS Young Plants is de babyroom van veel soorten heesters.

In het filmpje ziet u de groei van de. Doordat de wor- tels vrij vlezig zijn en oppervlakkig wor- telen is het goed om de jonge bomen de eerste jaren beschut op te kweken. Ook met verplanten moet hier rekening mee worden gehouden, vanwege de kans op uitdrogen.


Het beste kan dit met een kluit gebeuren en als de knoppen gaan. Het aanbrengen van een mulchlaag rondom de planten heeft een gunstig effect op de plantengroei. De mulchlaag houdt de grond koel en vochtig en de vorst kan minder diep indringen in de bodem. De meeste Magnolia´s worden vermeerderd door stekken maar dit is niet makkelijk. Afleggen lukt ook goed . Vorstgevoelige planten en halfheesters zijn in augustus en september op eenvoudige wijze te vermeerderen.


Het is potgrond op basis van fijn gezeefde soorten turfstrooisel en 15 . Gebruik voor stekken de zogenaamde stek en zaaigrond. Iets later begint een andere veel aangeplante soort te bloeien: Magnolia x soulangiana, vaak tulpenboom genoem maar de juiste naam is beverboom. Een hovenier die een grote partij planten bestelt, mag er dan op rekenen dat die partij mooi homogeen is. Vroeg in het jaar als er nog geen blad aan de Magnolia zit staat.


Zaaien: Lees hier een interessant artikel over het zaaien van de Magnolia grandiflora. Winterhard: Magnolia grandiflora is winterhard in Nederland. Mooie bomen die gekweekt worden vanwege het grote en opvallende blad en grote, tulpachtige bloemen.


Enkele hints tips: - Om gezonde planten door stekken te krijgen moet de plant, waarvan stek wordt genomen, gezond zijn.

Neem geen stek van stengels die lang en slap zijn, een stevige stengel is nodig. Houtige stekken wortelen in het algemeen moeilijker dan jonge, zachte stekken. De Amerikaanse tulpenboom (Liriodendron tulipifera) is een sierlijk bloeiende boom die oorspronkelijk uit het oosten van de Verenigde Staten komt. Stekken doe je met een vlijmscherp . Het is een Snelgroeiende boom waarvan de stam kaarsrechte omhoog groeit.


Dat komt omdat de bloemen. Echter is niet de magnolia maar de Liriodendron de enige echte tulpenboom. De liriodendron komt uit.


Een bloemist wilde nu in oktober de boom snoeien om de takken als stek te kunnen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts