woensdag 20 juni 2018

Gechipte kat vermist

Weet dat een chip niet altijd goed wordt uitgelezen dus wij adviseren om niet 1 te vertrouwen op dit systeem. Het is zinvol om toch te gaan kijken in asielen en op sites ten behoeve van gevonden en vermiste katten. Katten die vermist zijn, worden sneller terug thuis gebracht als ze gechipt zijn, tenminste als ze juist geregistreerd staat.


Wanneer je adres gegevens, telefoonnummer of wanneer de kat van eigenaar verandert, niet worden aangepast, duurt het veel langer eer de kat bij de rechtmatige eigenaar terecht komt . Die chip is een metalen dingetje, ongeveer zo groot als een rijstkorrel wat onderhuids in de nek van de kat wordt ingepland. Met een speciale lezer kan een .

Vijf jaar lang kwam hij altijd door zijn eigen kattenluik (dat werkt op zijn chip ) trouw naar huis als hij zijn rondje had gemaakt. De afgelopen weken heeft Ann Tempelaars, vrijwilligster bij Amivedi Amsterdam, mij zoveel mogelijk bijgestaan bij het vinden van Moosje, onze vermiste kater. Mocht u een kat gevonden hebben, dan kunt u bij een dierenarts of dierenasiel . Alle katten die wij vervoeren controleren wij op een chip. Als uw huisdier is vermist doet de NDG er alles aan om de gechipte en geregistreerde dieren weer zo snel als mogelijk met hun baasje te herenigen.


Heeft de kat geen chip of staat de chip niet, of niet goed . De NDG is met meer dan twee miljoen geregistreerde katten en honden de grootste databank in Nederland. Na registratie ontvangt u een certificaat van de NDG.

Nu is hij cypers grijs, waardoor alle katten op hem lijken, maar goe ik had er een goed gevoel bij. Mijn vriend heeft gebel werd niet zo aardig behandeld door de vrijwilligster van Amivedi. Uit eindelijk terug gebeld met de mededeling dat de kat niet gechipt was en zij vonden dat Tamale niet op de kat. De grootste zoekmachine van chipnummers.


Asielen die aangesloten zijn bij de Dierenbescherming plaatsen dieren die zwervend zijn aangetroffen op de website mijndieriszoek. Meld je dier dan als vermist aan op Mijn . In mijn eerdere blogs kon je lezen dat ik regelmatig zwervende katten van straat haal. Heeft u hem gezien laat het dan even weten. Tommy is gechipt en gecastreerd.


In het asiel kan men kijken of het dier gechipt is. Als er een adres bekend is, bent u verplicht om contact op te nemen met de eigenaar. Worden er geen eigenaargegevens vermeld maar staat het dier wel . Een kat die weggelopen is: een van de ergste nachtmerries voor een eigenaar. Amivedi is een landelijk werkende organisatie die vermiste en gevonden huisdieren in Nederland registreert.


Als je kat gechipt is, krijg je hem altijd terug als hij in een asiel of bij een dierenarts belandt. Welkom bij de BackHome Club: een club speciaal bedoeld voor eigenaren met een huisdier dat gechipt is met een BackHome chip (transponder). U kunt eenvoudig zoeken in de database van vermiste dieren door op de onderstaande link te klikken en uw woonplaats in de voeren.

Nu is Mulan wel gevonden maar haar eigenaar is moeilijk bereikbaar. De kat is gechipt maar de adresgegevens blijken niet meer te kloppen. Zorg dat je kat gechipt is en controleer altijd of de chip is geregistreerd!


Heel vaak denken mensen dat de chip geregistreerd staat en blijkt dit niet zo te zijn. Of de gegevens kloppen niet (meer). Vermiste en gevonden katten.


Informeer u zeker of uw kat niet bij de buren in een grage, tuinhuis, kelder enz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts