donderdag 14 juni 2018

Coniferen snoeien tot op de stam

Goedendag ,Wij willen in onze tuin grote veranderingen aanbrengen, een van die veranderingen is het plaatsen van een schutting. Nu is mijn vraag kan ik in deze periode de conifeer terug snoeien tot op de stam zonder dat deze dood gaat. Sommige mensen denken dat coniferen snoeien tot op de stam een goed idee is. Uw coniferen tot op de stam snoeien is echter geen goed idee.


Wij leggen u op deze pagina uit waarom het snoeien van uw coniferen tot op de stam geen goed idee is. Ook leggen wij uit op welke manier u wel uw coniferen .

Heb haar geschreven: Ons enige doel is de coniferen aan de zijkant ( overhangende takken) en op redelijke hoogte te snoeien. Aangezien de coniferen zowat tegen de erfgrens staan, is het onmogelijk dit te doen zonder de takken tot de stam te snoeien. Klaarblijkelijk is hetgeen wij gedaan hebben al die. Alleen bij zeer strenge vorst kan de stam iets invriezen, daar heeft de conifeer weinig tot niets van te lijden.


Coniferen snoeien is niet altijd nodig. Lees hier welke soorten wel gesnoeid kunnen worden en wanneer en hoe u dat doet. Veel coniferen hebben vanzelf een mooie vorm en hoeven nauwelijks gesnoeid te worden.


Verwijder wel dood hout en takken die elkaar kruisen. Gebruik hiervoor altijd een scherpe .

Om toch wat meer ruimte in de tuin te krijgen, zitten we er over te denken om de coniferenhaag aan de linkerkant op te snoeien. Volgens de buurman staan de coniferen op zijn erf en zijn ze zijn eigendom. We mogen het aan onze kant wel tot de stam opsnoeien. Het probleem is als we hem een halve . In de zomer van half juni tot half september is snoeien is ook mogelijk, maar doe dit alleen in de minder warme periodes.


Knip coniferen nooit voordat ze goed aan de groei zijn. Het gaat hier om alleenstaande coniferen. Het beste kunt u uw coniferen snoeien in de periode medio mei tot en met tweede week juni, zorg er in ieder geval voor dat u het uiterlijk voor juni gedaan heeft, hierna snoeien zal het groei proces van de conifeer verstoren.


Vervolgens kunt u het beste in augustus de conifeer nog één maal snoeien , . Laat ik eerst het onderscheid tussen een coniferenhaag en Taxus haag uitleggen. In feite heel simpel het belangrijkste verschil is dat je als het nodig is een Taxus haag tot ver in het bruine gedeelte kan terug snoeien. Dat betekend dat een verwaarloosde Taxus haag dmv fors terug snoeien weer kan uitgroeien tot een mooi . Mijn buurman wil de coniferen niet vervangen.


Kan ik, na overleg met mijn buurman, mijn kant tot op de stam terug snoeien om daar een schutting tegenaan plaatsen of gaan de coniferen. Een wintergroene conifeer kan uitgroeien tot het pronkstuk van de tuin. Mits hij goed gesnoeid wordt. Snoei deze conifeer een keer in mei en in september.


Knip ook bij een jonge boom rondom een paar centimeter weg.

Taxus kan tot bijna op de stam teruggesnoeid worden. En nu afwachten en regelmatig de topjes zowel boven als aan de zijkanten snoeien , zodat de boom goed gaat vertakken. Leer hoe jij je bomen of planten kunt snoeien op de juiste.


Wilt u een conifeer snoeien in de vorm van een spiraal of wilt u weten hoe een grote bolconifeer op. Mogen we de haag ook snoeien ? In sommige gemeentes is de afstand tot de erfgrens of de hoogte van de erfafscheiding afwijkend. Daarnaast mag je van de buurman. Aan de oever van één van de sloten stond een haag van coniferen (m hoog) op het terrein van de buurman. Voor degenen die het geen probleem vinden om vaker te snoeien mag er naar voorkeur vanaf mei tot september gesnoeid worden.


Haagplanten zoals Taxus , Buxus , hulst en liguster hebben slapende knoppen. Als deze soorten diep teruggeknipt worden zullen ze er wat kaal uitzien maar naar verloop van tijd altijd weer .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts