dinsdag 19 juni 2018

Gloriosa plant

Begin jaren zestig waren bloemen van deze plant een nouveauté in bloemistenland. De gloriosa of prachtlelie dankt zijn naam aan de prachtige bloemen met lange stelen. Met hun unieke vorm en doorgaans krachtige rode en gele tinten vormen deze bloemen een echte aandachtstrekker. Geen wonder dat de gloriosa vaak als populaire snijbloem wordt gekweekt.


De wortelstok bevat het colchicine.

De bladeren zijn merendeels afwisselend geplaatst, deels echter . They are native in tropical and southern Africa to Asia, and naturalised in Australia and the Pacific as well as being widely cultivated. The most common English names are flame lily, fire lily, gloriosa lily, . We bieden deze plant aan in kleuren. De rode Rotschildiana en de oranje Exotic Orange.


De planten hebben een uitbundige bloei. Gloriosa kamer- terrasplant.

In het voorjaar, als de buitentemperatuur tot boven de graden is . Als potplant worden de ranken vanzelfsprekend aan een rekje of andere ondersteuning omhoog geleid. Zij kan dicht bij de grond staan. De optimale temperatuur voor de plant is 22° C. Vanaf half mei kan de plant dan buiten op het. De plant klimt met behulp van bladranken, de kurkentrekkerachtige stengels hechten zich zelfstandig aan het aangebrachte klimmateriaal.


Op deze wijze bereikt de plant een hoogte van 1. De plant hoort in de tropen thuis maar ook in Nederland genieten we van deze kuipplant. Bijnaam prachtlelie dankt de plant aan de schitterende bloemen. De andere bijnaam klimlelie is geïnspireerd door de krullende ranken die zich makkelijk om iets wikkelen. Het is de nationale bloem van Zimbabwe, waar de plant beschermd is en . An exotic summer-flowering plant , the glory lily requires warm growing conditions to encourage the tubers to develop roots. Plant them in pots and . De combinatie van vlammend rood en geel is het beeldmerk van deze plant.


Zet de prachtlelie in het volle licht en geef hem regelmatig water.

Bij de prachtlelie ontwikkelt zich eerst de klimmende plant met rankende . Before the first frost in your location, carefully dig up gloriosa tubers for winter storage. Many times, as the flowers fade and the plant withers, its energy will go into producing a “daughter” tuber. For earlier bloom, tubers may be started indoors in late winter and moved outside after last frost date.


Best sited in locations with some afternoon shade. After bloom, dig, dry and store in a.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts