vrijdag 26 mei 2017

Planten verzorgen gele bladeren

Dat kunnen meerdere dingen zijn. Kleuren de bladeren van jouw plant geelbruin of krullen ze op? Dan controleer je best eerst of hij niet te veel of te weinig water heeft gekregen.


Is de potgrond uitgedroogd? Dan is het hoog tijd dat jij je plant nog eens laat drinken.

Bladeren vallen af of verschrompelen,. Te sterke wisseling van temperatuur. Ziet je kamerplant er maar pips uit? Bruine puntjes, gele bladeren of gewoon slap en flets? Wacht nog even met je plant in de groencontainer te kieperen.


De oplossing is vaak simpel. Soms krijgen ze echter last van gele bladeren.

Wat kan de oorzaak zijn? Te veel of te weinig water? Dit komt niet altijd door een slechte verzorging , het kan ook simpelweg oud blad zijn. Bij de Zamioculcas is te veel water vaak de oorzaak.


Mochten de bladeren een gele gloed krijgen dan komt dit door overmatig zonlicht , plaats de plant in . Ook kan de plant slap gaan hangen en kunnen er bladeren afbreken en kneuzen. Hiernaast zegt men dat de Alocasia erg gevoelig is voor koud water, hierdoor raden wij aan altijd lauw- warm . Het is een makkelijke en bloeiende kamerplant die het goed doet op een standplaats met minder licht, hiernaast is het onmogelijk om de Spathiphyllum te verdrinken. Bruine of gele bladranden bij een Philodendron duiden veelal op te veel water, verminder in dit geval de watergift. Gele bladeren bij een Yucca zijn vaak het gevolg van te veel water.


Plaats in dit geval de plant een meter verder van het raam. Mocht het zo zijn dat de bladeren gaan hangen, normaliter staan ze in een spitse punt positie maar wanneer deze hangen is dit een teken van te . Bruine randen kan je eenvoudig van de plant afknippen. De plant staat momenteel te droog of heeft in het . Knip deze randen van de bananenplant zodat deze er mooier uitzien.

Op den duur zal dit blad geheel afsterven. Bruine bladranden zijn normaal en kan je niet geheel voorkomen. Bovendien volstaan slechts 2 . Mocht de plant een gele gloed over zijn bladeren. Teveel water is net zo slecht voor een plant als te weinig. Aan de buitenkant lijken de effecten hetzelfde, verwelkende bloemen, gele bladeren , slechte groei.


Til de plant eens op uit de pot en kijk hoe nat de wortels zijn. Zijn deze zeiknat of kurkdroog, dan geef je teveel of te weinig water. Pas het water aan en kijk of het . Heeft een plant wat meer verzorging nodig dan staat dit vermeld in de tekst.


Per soort staat tevens duidelijk aangegeven hoe je de plant het beste kunt verzorgen. Want hoe beter jij voor jouw plant zorgt, hoe beter hij voor jou zorgt! De bladeren van mijn plant hangen slap maar de grond is vochtig, hoe kan dat?


Dit kan verschillende oorzaken hebben waarvan de meeste courante zijn;. Nu doorgaans groeit de banaan zelf wel over zulke probleempjes heen, mits de overige verzorging goed zit. Blijft het probleem zich . De verzorging van de anthurium is erg makkelijk, ze heeft heel weinig nodig om heel lang mooi te blijven. Verzorging anthurium planten. Uitgebloeide bloemen, oude en gele bladeren kun je gerust wegknippen, want nadat de oude bladeren en bloemen verkleuren, geeft de anthurium gewoon weer nieuwe bloemen.


Gelukkig kunt u wat doen als de bladeren bruin of wat geel worden. Vaak worden bladeren bruin als ze niet de juiste verzorging krijgen, dit kan zijn dat de plant te weinig water toegediend krijgt. Bij sommige planten kan het zelfs zijn dat de plant juist te veel water krijgt en daardoor de bladeren gaan .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts