vrijdag 26 mei 2017

Kieseriet in de moestuin

De meeste heesters en naaldbomen zijn magnesiumminnende gewassen. Kieseriet in de moestuin. Niet alleen sierplanten en hagen kunnen hun voordeel halen met extra magnesium. Ook bladgroenten zoals sla, peterselie, selder, etc.


Het magnesium komt makkelijk vrij en wordt snel door de plant opgenomen. In de tuin heb ik enkele planten die wat bleekjes zijn met een groene nerf wat blijkbaar duidt op magnesiumgebrek.

Ik heb kieseriet gekocht en wil dat bij de planten strooien en tevens wil ik het gazon met magnesium verwennen om de kleur op te halen. Mag dat met droog weer of loop ik dan de kans op . Zorgt voor prachtige, diepgroene bladeren van alle groene planten of van gazon. Toepasbaar in de biotuin. EG-meststof - kieseriet ( MgO) . Het bemesten van de moestuin.


Kunstmest en organische mest zoals compost, stalmest, koemestkorrels en ook biologische meststoffen zijn geschikt om de moestuin te bemesten. Compost is voor 1 natuurlijk en. Voorbeelden van biologische meststoffen zijn beendermeel, bloedmeel en kieseriet.

Vele gronden lenen zich niet altijd tot de juiste samenstelling die we eigenlijk nodig hebben. Daarom voegen we de nodige voedingsstoffen toe, om de bodem te optimaliseren. Groenten: Bemesting en bodemstructuur.


Bemesten: Iedereen die een moestuin heeft en daar oogst van afhaalt, zal vroeger of later moeten bemesten. Bij een ecologische moestuin kies je nóóit voor minerale (kunst)mest. Over deze bladzijden met toelichting over meststoffen: Koch - Eurolab gebruikt in haar adviezen op basis van een bodemanalyse een uitgebreide keur aan meststoffen en bodemverbeteringsmiddelen om de vruchtbaarheid ten opzichte van het beoogde doel te bereiken.


De meststof zorgt voor een betere structuur en vruchtbaarheid van de bodem, herstelt bruinverkleuring en draagt bij aan een gezonde, sterke plant. Voor prachtige diepgroene bladeren van alle groene planten. Voorkomt en verhelpt fl etse en gele bladeren veroorzaakt door magnesiumgebrek. Magnesium is een natuurlijke meststof en probleemoplosser. Daar hebben ze voeding voor nodig, net als wij.


Oppervlakkig inwerken vóór het zaaien of planten. Bij droog weer beregenen om de werking te versnellen. Bestel snel en eenvoudig alle producten voor in je moestuin. Bijvoorbeeld groente- en kruidenzaden, meststoffen, gewasbescherming, groenten-, aardbeien- en kruidenplanten, bloempotten, gieters, tuinslangen, enzovoorts. Het grootste aanbod Meststoffen vind je bij Eurotuin.


N), waardoor gewassen langer gezond blijven. Dit bevordert de aanmaak van suikers voor een goede groei en een optimale wortelontwikkeling.

Merk: DCM Netto gewicht: kg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts