vrijdag 26 mei 2017

Photinia red robin verliest blad

Ik heb een glansmispels als haagplant staan. Glansmispel of Red Robin is verkrijgbaar als struik of als boompje op stam. Het is een, in de winter, groenblijvende plant. De struik is winterhar maar wordt wel graag beschermd tegen harde wind.


Bekijk alle reacties via groeninfo. We plaatsten ze in een kuippot waarin ze op ons terras staan.

Vorig jaar kochten we twee photinia info-icon ( red robin ) op stam. Ze hebben daar alle ruimte, zon, wind en toch ook beschutting. Ze waren de hele winter prachtig.


Dit voorjaar liepen ze mooi uit, er kwamen bloemetjes in, maar opeens . Wat is Entomosporium mespili? Ze staan goed in de bloei, maar hij verliest redelijk veel oude rood kleurige bladeren. Bij voedingsarme grond verliest de plant aan kracht, gaat bloeien en laat zijn blad vallen.


De glansmispel moet ieder.

De beuk heeft als botanische naam Fagus sylvatica en is verkrijgbaar met rood blad en met (donker)groen blad. Het dode blad blijft tot in het. Haagplanten Groenblijven verliest niet zijn blad in de winter . Dit betekent dat de Bonte haagliguster in principe wintergroen is, maar dat het ook mogelijk is dat de plant een deel van zijn blad verliest in strenge winters.


Photinia fraseri Red Robin haag (Glansmispel). Leibomen zijn functioneel, maar daarnaast zijn het ook echte sierbomen, zeker doordat veel leibomen in de zomer en winter groen blijven en hun blad houden. Grondsoort: voedzaam, humusrijk, goed gedraineerd. Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw, beschut. Je ziet hem vaak als heester, maar hij is ook verkrijgbaar als bolvormige boom, waarbij je kunt kiezen uit verschillende stamhoogtes.


In de herfst worden de bladeren bruin en daarna verliest de boom zijn blad. Al onze planten zijn op ruime afstand van. De bladeren zijn groen en rood van. This Pin was discovered by Evy Storme.


Deze planten worden in pot . Discover (and save) your own Pins on Pinterest. Carex is een grasachtig kruid: Zegge. De grote pollen blijven groen in de winter. Je hoeft ze niet af te knippen.

Staan graag in de schaduw. Langs het pad of langs de border geven ze structuur en onkruid krijgt geen kans. Niet vlak onder bladverliezende bomen zetten, dan moet je het afgevallen blad verwijderen.


Een speciale boom omdat hij jaarrond blad heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts