donderdag 25 mei 2017

Shazam voor planten

Triviantfeitje: er bestaan 400. Nou ja, heus niet dat het er exáct 400. Hoeveel het er ook precies mogen zijn, feit is dat je ze niet allemaal kunt kennen, noch herkennen.


Al eens een plant tegengekomen die je niet herkent? Ideaal voor als je tijdens Open tuinen op pad gaat en een leuke plant tegenkomt, waarvan je de naam niet kent. Het is ontwikkeld door wetenschappers van vier Frans organisaties (Cira Inra, Inria en Ird) en de Tela Botanica netwerk, met financiële steun van stichting Agropolis.

Onder andere, het omvat een automatisch identificatie . Plantnet vergelijkt een door jou . Zelfs als je er dus wel een paar kan determineren, zal je kennis altijd te beperkt zijn. Gelukkig staat de technologie niet stil en bestaat er nu een app die planten kan benoemen aan de hand van een foto. West-Europese plantensoorten te herkennen. Shazam is een app die door goed te luisteren precies kan vertellen welk nummer je op dat moment hoort.


Jongeren moeten vaker het bos in, zegt Staatsbosbeheer. Wandelen lijkt, naast dansen, een remedie voor alles.

Na een paar honderd stappen te hebben gezet tussen bomen en planten , zijn je doemgedachten verdwenen in de hoopjes bladeren aan je voeten. De app kan op dit moment al meer dan 6. Deze app vergelijkt een door jou gemaakte foto met een database en herkent zodoende de plant , werkt redelijk goed moet ik zeggen. De databank bestaat uit informatie die verzameld werd door plantenliefhebbers, botanici en wetenschappers via het sociale netwerk Tela Botanica.


Mocht de foto niet meteen het juiste antwoord opleveren: geen nood. If you ever walk by a specific plant that you would like to identify, or you have extensive knowledge about plant species that you would like to share, then the PlantNet app is for you. Het is dus, zelfs voor plantenverluisteraars, onmogelijk om die allemaal te kennen. However, that does not influence this review. I like the fact that you can take pictures of different parts of the plant to aid in identification.


Daar gaat je nieuwe aanwinst. Dat moet beter kunnen, moeten de ontwikkelaars van de PlantNet app hebben gedacht. De software wordt ook wel vergeleken met Shazam, een applicatie waarmee je een muzieknummer . U kan een foto van de te herkennen plant opladen via de Plantifier App en de leden van de MijnTuin. Nu zullen we eindelijk weten wat er allemaal in onze tuin staat. De kans dat ie de plant herkent is groot, want de app heeft al zesduizend soorten West- Europees groen in het systeem staan.


Iedereen kent de Shazam-app. Je hoort ergens een vette schijf, opent Shazam en hopsakee.

Je kent de titel en de uitvoerder van die moordsong. Zou het niet handig zijn mochten er zo nog Shazams bestaan? Determineer je eigen urban jungle.


Ik ben dol op planten maar het doorakkeren van stapels botanische gidsen is minder aan mij besteed. Daarom ben ik erg blij met de app PlantNet, met een foto kan ik zo zien om welke plant het gaat. Hou je tuin slakkenvrij met deze tips!


Biologische slakkenkorrels Biologische slakkenkorrels verlammen de slokdarm waardoor slakken sterven van de honger. Het voordeel van die biologische slakkenkorrels is dat ze – in tegenstelling tot gewone slakkenkorrels – niet giftig zijn voor egeltjes of vogels, de natuurlijke . Maar ook de gebruikers kunnen bijdragen aan . Shazam voor planten zoals Modern Farmer het betitelt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts