maandag 14 september 2015

Passie bloem

Het geslacht passiebloem (Passiflora) is een geslacht van meest overblijvende en meestal klimmende planten met ranken in de familie Passifloraceae. De enig bekende eenjarige soort is Passiflora gracilis. Ook zijn er bomen en struiken onder de passiebloemen.


Er zijn ruim 5soorten bekend. Zelfs aan één plant kunnen de bloemen variabel in kleur zijn. Deze passiebloem komt van nature voor in het zuidoosten van de Verenigde Staten.

De plant is verwilderd . Deze bloem heeft zelfs geneeskracht. De Latijnse naam is passiflora incarnata. Passie betekent van oorsprong lijden en flos betekent bloem. Incarnata betekent ´belichaamd´ of ´in het . Passiebloem (Wilde) - Passiflora incarnata.


Hij werd ook in de Braziliaanse volksgeneeskunde veelvuldig gebruikt. Europese Farmacopee werd opgenomen, werd .

Dit is de passiebloem die het meest wordt aangeboden door plantenwinkels. Hij wordt aangeboden als kamerplant in een pot met een hoepeltje en als tuinplant. Omschrijving en kenmerken. De blauwe passiebloem is een klimplant, en slechts één van de 5soorten uit het geslacht Passiflora. Deze soorten groeien van oorsprong in Amerika, Azië en Australië.


Van deze soorten heeft de blauwe passiebloem het minst te lijden van onze winters. De vorstbestendige passiebloem klimt tegen heggen, rasters en schuttingen zonder dat u speciale bevestiging nodig heeft. De exotische bloemen geven uw tuin, terras of balkon een bijzondere flair. Na de bloei kunnen er oranje vruchten aan komen, de passievrucht!


Komende Openingstijden en Evenementen. Kinderen: capsule vóór het avondeten en capsule net vóór . Kleur: geaderd blauw, iets geurend. Bloeitijd: juni - oktober.


Snoeiadvies: Snoeien indien nodig en het best in april als de plant begint uit te lopen. In het najaar en tijdens de winter niet snoeien. Passieflora caerulea is een snelgroeiende, wintergroene klimplant.


Verzorging in de winter, snoeien.

Het natuurlijk verspreidingsgebied van de passiebloemen liggen in Noord-Amerika, de Caraïben en Midden- en Zuid-Amerika. In Zuid-Amerika komen ze voor van de Andes tot in het tropisch .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts