dinsdag 28 juli 2015

Soorten hortensia's

Om u te helpen door het bos de bomen nog te zien - hebben we enkele honderden soorten gerangschikt volgens type (lacecap, bol, pluimhortensia, eikenblad) volgens kleur, volgens standplaats, geschiktheid voor droogboekket of . De hortensia is misschien wel de populairste tuinplant. In de meeste Europeese tuinen is er wel een te vinden. Wat veel mensen niet weten is dat er heel wat bijzondere soorten zijn. Hieronder vind je onze hortensia top 5.

Door hun rijkdom aan kleur en hoeveelheid bloemen zijn het stuk voor stuk. Wij werken nauw samen met verschillende kwekers in Nederland. Bij ons bestel je gemakkelijk en wij bezorgen tot in . Hortensia (Hydrangea) is één van de meest gebruikte tuinplanten.


De gebruiksmogelijkheden zijn enorm! Lees er alles over in onze informatiegids! Van de hortensia (Hydrangea) zijn er verschillende hortensia soorten verkrijgbaar.


Kies met van de video welke hortensia soorten bij jouw tuin passen.

Sommige houden van veel zonlicht, andere staan liever in de schaduw. Kies hier de goede plant voor jou. Het gaat vooral om wintergroene en bladverliezende struiken en klimstruiken en een enkele boom. Bij elkaar gaat het om bijna 1soorten die groeien in Amerika en in China en Japan.


De tuindeuren staan open en we zitten zo vaak en zo lang mogelijk buiten. In de zomer kun je volop genieten van de zon en van een bloemrijke tuin. De bekende hortensia (Hydrangea macrophylla) is er in allerlei vormen en kleuren.


Maar het is ook leuk eens iets bijzonders te proberen. Een selectie van opvallende en . De taxonomie - indeling van de diverse soorten hydrangeas is niet éénduidig en simpel, vele soorten kruisen makkelijk onderling, sommige soorten lijken danig op één van . Lees snel verder voor meer tips en informatie! In onze webshop zijn diverse soorten hortensia te koop. Er zijn ook nieuwe doorbloeiende soorten te koop in onze webshop.


En welke laat je met rust? Boerenhortensia De populaire Hydrangea macrophylla bloeit op meerjarig hout. In dit artikel leer je de hortensia soorten herkennen.

Hij is erg sterk, onderhoudsvriendelijk en in allerlei soorten en kleuren verkrijgbaar. Maar hoe snoei je de hortensia nu eigenlijk? Deze vraag krijgen wij vaak van onze klanten. Hoe en wanneer je een hortensia moet snoeien, hangt af van de soort.


De meest bekende soorten zijn de Hydrangea Annabelle, de Hydrangea Mini Penny, De Hydrangea Magical Revolution Pink en de Hydrangea Petiolaris. Deze soorten zijn erg populair en worden veel verkocht op de Nederlandse markt. Met deze soort kan je je tuin maandenlang kleur geven. Bij deze variant zullen zich meteen bloemen vormen aan de nieuwe scheuten waardoor de plant tot in de herfst heel wat bloesems zal . Familie: Hydrangeaceae (Hortensiafamilie).


Geslacht: Hydrangea Nederlandse naaHortensia. Hydrangea is inheems in China en Japan, maar ook in grote delen van Noord- en Midden Amerika en andere streken van Oost Azië. Nu als kortgeknipte pol vanwege veranderen tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts