dinsdag 28 juli 2015

Houttuynia cordata giftig

Op het eerste gezicht een onschuldig plantje met klimop-achtige, vaak rood-wit-groene blaadjes. Houttuynia Houttuynia cordata. Hij is giftig voor diverse andere planten en neemt op die manier de heerschappij over het stuk grond waar hij staat over. Giftige tuinplanten komen in veel tuinen voor zonder dat tuineigenaren dit weten.


Lees hier over giftige tuinplanten voor mens (vooral kinderen) en dier.

Chinensis groep – de Japonica groep en de . Je kunt ze beter niet opeten, want ze zijn giftig. Ingredient, Hoeveelheid. Wood Vinegar, grams. Bamboo Vinegar, grams. Loquat Leaf, grams.


Vegetable fiber, grams.

Planten met de kleuren van de regenboog komen niet zoveel voor. Een kameleon neemt de kleur aan van de ondergrond waar hij zich op een bepaald moment bevindt. Moerasplant met aronskelkachtige bloemen en glanzende groene hartvormige bladeren De bloem bestaat uit een groene bloemkolf waar later rode bessen ( GIFTIG ) aankomen in een fraaie witte bloemschede. De plant groeit met lange kruipende uitlopers vanuit moeras het water in.


Ingefær Arum maculatum GIFTIG. Giftig : zeer giftige tuinplant, kijk bij de giftige planten voor meer informatie. Preventie: trek minimaal. Ursprünglich beheimatet ist er in Asien, wo er auf feuchten Wiesen, an Wassergräben sowie an . Bemerkung Besonders hübsch sind auch die Fruchtstände mit roten Beeren, die jedoch giftig sind. In tegenstelling tot de gewone gember wordt van deze plant niet de wortel gegeten, maar het blad (de wortel is giftig !).


Japanse gember (Zingiber mioga). Het blad heeft een zachte gembersmaak. Een mooi plantje dat het goed doet in het moerasdeel van de vijver, . Campanula portenschlagiana - klokjesbloem.


Standplaats - zon, halfschaduw. Doronicum Little Leo- voorjaarszonnebloem.

Snoekkruid (Pontederia cordata), schitterende plant voor de vijver. Een bijkomend punt om ze liever niet in je bak te willen hebben is dat er veel giftige soorten tussen zitten, behorend tot de aronskelk- of wolfsmelkfamilie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts