dinsdag 10 september 2019

Wolluis bestrijden spiritus

Met pure spiritus is dit ook mogelijk. Het is hierbij van belang om dit proces elke dag te herhalen en er voor te zorgen dat de gehele plaag wordt aangestipt, alleen op deze manier zal . Typisch wordt een samenstelling. Zeep- spiritus wordt genoemd voor bladluisbestrijding sinds het begin van de twintigste eeuw voor in Nederlandstalige boeken.


Bestrijd bladluizen met zeepwater- spiritus Last van bladluizen? Zeepspiritus werd ook wel .

In de handel is gif te krijgen waarmee ze verdelgd kunnen worden. Een andere optie is om een natuurlijke vijand van de bladluis aan het werk te zetten, zoals het lieveheersbeestje. Is dat echt groene zeep en spiritus ? Hallo,Nadat ik thuis ben gekomen van vakantie zijn er een aantal planten die last hadden van wolluis. Ik heb eens gehoord dat je luizen kan bestrijden door een aftreksel van brandnetel op de bladeren te spuiten? Spuit de luizen en eitjes zelf van de plant af door middel van een krachtige plantenspuit met water.


Spuit elke dag tot de wolluizen verdwenen zijn. Een ander huis- tuin- en keukenmiddeltje is het gebruik van spiritus. Ook hierbij is dagelijks gebruik gewenst voor effectieve behandeling.

Ik kreeg een stek van een Clivia maar die was besmet met wolluis. Wolluis is enorm hardnekkig. Tip: maak een oplossing van spiritus en groene zeep, ongeveer 2dl en voeg daar uitgeperste knoflookteentjes aan toe. Je moet echt blad voor blad behandelen en zonodig herhalen. De planten hebben bijna altijd wolluis wat ik weghaal met spiritus en zeep.


Zou het kunnen komen doordat de Phalaenopsis planten op de tocht staan? Ik heb een Cattleya (bowringiana type) staan die het erg goed doet en ver over de pot groeit. Hoe moet ik dit splitsen? Geldt het boek van Richter nog . Hallo , Je moet niet enkel de wolluis bestrijden ook de eitjes die in de pluizen wol zitten. Maar je moet het zeker tot weken herhalen.


Want die eitjes zijn beschermd met een waslaag waar spiritus niet helpt ook een contact gif doden de eitjes niet. Helaas is deze plaag heel lastig te bestrijden , de wolluis kan wel tegen temperaturen tot -graden. Een andere manier is de wolluis aanstippen met een watje doordrenkt in alcohol (bv spiritus ). Beste Marc, Ik heb een kamerplantenprobleem.


Op sommige zit namelijk een witte substantie. Duidelijk een of andere mijt of een ander insect. Ik heb het al opgezocht in mijn boeken over kamerplanten.

Dat zal ongetwijfeld het juiste Nederlandse . Dopluis en wolluis kan worden bestreden door ze aan te stippen met een penseeltje onverdunde spiritus of minerale, niet-plantaardige olie. Middelen op basis van paraffine-olie lossen het harde schild van wolluis , schildluis, dopluis en spint op. Voor het bestrijden van bladluizen hoef je helemaal geen gif te gebruiken… de natuurlijke duurzame aanpak is net zo effectief. Spuit de planten in met een mengsel van half water en half spiritus en de bladluis zal snel zijn verdwenen.


Er zijn diverse huis- en tuinmiddeltjes. Bladluis is vrij makkelijk te bestrijden met een paar verschillende huismiddeltjes. Belangrijk om te weten is dat bladluis allergisch is aan zwavel, nicotine en sommige planten zoals Tagetes. Hierna vindt je een paar praktische tips om bladluis te voorkomen en bestrijden , naargelang de plant zich in pot of in . Deze halfvleugelige insecten zien we voornamelijk verschijnen op de bloemstengels van succulenten.


Bestrijden door ze eraf te spuiten met een waterstraal, waarvan we de sterkte afstemmen op de dikte en de stevigheid van de aangetaste stengels. We kunnen ze er ook afspoelen met zeepspiritus of als er niet teveel zijn, .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts