woensdag 18 september 2019

Tinctuur maken

Zelf kruiden tinctuur maken is heel simpel en leuk om zelf te doen. Een tinctuur is een uittreksel van een kruid in alcohol. Het maken van een tinctuur is het overwegen waar zeker als het gaat om medisch gebruik van cannabis. Het kan extreem discreet worden toegediend.


Als u een kruid lang wilt gebruiken, is een tinctuur de beste bereidingsmethode.

In het algemeen geldt: . Voorbeelden van tincturen zijn: Jodiumtinctuur, een oplossing van jood in alcohol, werd vroeger veel als desinfecterend middel gebruikt. Tincturen zijn ongeveer jaar houdbaar. Een nadeel van jodiumtinctuur is dat alcohol gebruikt op een open wond erg pijnlijk kan zijn, vandaar . Let op: In Belgià is het wettelijk niet toegestaan om zelf tincturen , anders dan voor strikt persoonlijk gebruik, te maken.


Lees in dit verband de . Deze bereidingswijzen zijn als liefhebber moeilijk te maken.

Zijn aftreksels van planten in alcohol i. Afhankelijk van het kruid kan het ethanolgehalte verschillen van tot. Bereiden kan door percoleren, macereren of oplossen van extracten. Gemiddelde basisbereiding voor eigen gebruik: 200 . Je kunt ook zelf een tinctuur maken.


Het voordeel is dan dat je zeker weet dat de ingrediënten zuiver en zo vers mogelijk zijn. Het is een stuk goedkoper en leuk bovendien. Wat je er voor nodig hebt is als eerste een beetje kennis over de plant of het plantendeel dat je wilt gaan gebruiken voor je tinctuur. Voor veel mensen is het maken van een tinctuur een hele stap , soms zelfs een stap te ver. Ik kan dat wel begrijpen maar dat is eigenlijk jammer want moeilijk is het niet en een tinctuur is, in tegenstelling tot gedroogde kruiden, veel langer houdbaar.


Je moet natuurlijk wel weten welk kruid . Om een tinctuur te maken overgiet je de bloemen met een goede jenever, dit potje kan gewoon in huis blijven en hoeft geen zonnestralen op te vangen, wel elke dag even schudden. Rondom Kerst vertelde ik in dit bericht hoe ik wortels opgroef en schoonmaakte om er tinctuur van te maken. In dit geval heb ik de wortel van Moerasspirea kleingesneden en in een schone jampot gedaan. Toen heb ik er wodka bijgedaan.


Paardenbloemwortel kun je tinctuur van maken.

Zo kun je weegbree rauw eten, het vocht van het blad gebruiken, gekookt eten, er thee of siroop van maken , of een kompres, tinctuur , olie en zalf van maken. Omdat er zoveel mineralen in zitten geeft Weegbree je immuunsysteem een enorme boost. Het heeft ontstekingsremmende, pijnstillende en immuunversterkende . Recept ~ Kruidentinctuur maken.


Ik heb eerder in mijn blog al eens een basisrecept gegeven voor huidcrème. Misschien heb je die geprobeer en ben je enthousiast geworden? Want er valt nog zoveel te ontdekken!


Nu gaan we een stapje verder. Snel en handig zelf cannabis tinctuur maken , dat leer je in deze minuten durende tutorial. Als je je eigengemaakte cosmetica een . Nee, hier wordt met twee keer minuten een koude . Cannabistinctuur is de perfecte methode voor wietgebruik voor medicinale redenen. Ik heb gekozen voor tincturen en zalven, en niet voor de meer voor de hand liggende theeen, die beginners vaak zien als typisch kruidengeneeskunde, waarom?


Omdat zalven en tincturen van te voren te maken zijn en lang houdbaar zijn, op deze manier kun je een echte EHBO-kit samenstellen, waarop. Moedertinctuur zelf maken van Echinacea - rode zonnehoed. Met zelfgemaakte kruidendrankjes de winter tegemoet. Een alom gekende en gebruikte tinctuur is een aftreksel van Echinacea purpurea (in het Nederlands rode zonnehoed), een mooie vaste plant. In deze video leer je een tinctuur maken.


Deze video is een onderdeel van de methode.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts