vrijdag 27 september 2019

Jeneverbes bonsai snoeien

Is een groenblijvende, winterharde en sterke heeste, ideaal voor beginnende bonsai liefhebbers. Het kan jaren duren voordat het stress loof verwijderd kan worden, dit kan pas als er voldoende schubachtig loof is. Junipers zijn ook zeer geschikt voor Jin en Shari. Bij goede behandeling zal het niet snel verrotten.


Het is een boom waar je zeer veel werk aan hebt.

Bonsaicursus Jeneverbes nijpen. Gedurende het hele groeiseizoen nieuw loof plukken. Bedraden aan het eind van het groeiseizoen. Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Jeneverbes Juniperus communis snoeien coniferen gebruik in de tuin soorten bessen juniperis.


Tien jaar na de oprichting van het Jeneverbesgilde doet de jeneverbes het weer goed in Drenthe. De Juniperus x media “Blaauw”. Neen, er staan geen typfouten in de titel.

Er bestaan zeer veel variĆ«teiten Juniperus en nog veel meer cultivars. Een doorgedreven snoei van het kruin heeft onvermijdelijk een flinke wortelsnoei tot gevolg met de . In dit deel zal ik die kennis gebruiken om een conifeertje om te toveren tot bonsai. Dat zijn planten die uit het wild zijn verzameld (vaak van berghellingen), en daarna al jarenlang zijn voorbereid om te worden omgevormd tot bonsai. Op het plaatje de plant (een jeneverbes ) zoals ik hem gekocht heb.


Ook berken kunnen nu gesnoeid worden. Op dennen worden de kaarsen nu langer. Snoeien Snoeien kan nu volop. Nijp de kaarsen in drie stappen.


Eerst die op de onderste takken, een week later de middelste, en eindig twee weken later met de kaarsen in de top. Ook jeneverbessen worden met dit schema genepen. De meeste bomen zijn afkomstig uit Japan, tevens vindt u hier exemplaren uit de persoonlijke collectie van Teunis Jan Klein. De vezorging en het snoeien van bonsai -boompjes wijkt af van die van de normale tuinplant en is heel speciaal.


Op internet kunt u daar het een en ander over vinden. De leveringshoogte bedraagt ongeveer 80cm. Deze jeneverbes vertoont en kegelvormige groei en is grijsgroen van kleur.


Een mooie soort voor wintergroen accenten in de tuin maar ook zeer geschikt voor bonsaivormen.

De jeneverbes houdt van een droge, voedselarme grond. Perfect boekje voor beginners in bonsai. Tachtig soorten bonsais worden behandeld in de categorieƫn naalddragende bonsais, loofdragende bonsais en bloeiende bonsais.


Voor zowel binnen als buiten worden er snoei -, en verzorgingsinstructies gegeven. Daarnaast worden veel vragen beantwoord als: hoe om te gaan . Er gebeuren hier wel vreemde dingen,maar knopjes die opzwellen :roll: Ik meteen naar buiten gesneld om even een fotootje te maken :D Er is geen bladverlies,niet verplaatst,aan de binnenzijde zitten wel wat nieuwe blaadjes die opkomen. Nu had ik de gedachte om de lange takken wat terug te snoeien. Vermijd soorten met heel groot blad en struiken. Om te beginnen heeft U nodig;.


Smalle snoeischaar , voor het knippen van dunnen takken;. Concaaftang voor het knippen van dikkere takken en het verwijderen van stompen aan een. De plant is sterk en verdraagt goed snoei.


Vooral de stammen zijn goed te vormen en door het verweerde karakter van de bast heeft de plant al snel een authentieke uitstraling. Veel eigenschappen voor bonsai , bladhouden klein bla mooie bloei, goed reagerend op snoei , alle stijlen mogelijk, mooie herfstkleur, enz. Perenroest is een gevaarlijke schimmelziekte die jeneverbessen en daarna ook fruitbomen besmet.


Op gewone jeneverbessen werd nogal eens neergekeken: slordige struiken, stekelig, traag groeiend. Maar hij heeft vele troeven en het zijn over het algemeen sterke planten die zich goed in pot laten houden, snoei verdragen, weinig ziekten kennen en een mooie schors hebben. Bovendien hebben veel soorten heel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts