dinsdag 17 september 2019

Curcuma plant winterhard

De Curcuma is typisch een plant die veel geeft en weinig vraagt. Ze staat het liefst op een lichte en zonnige plek op de vensterbank maar ook in de serre of op het balkon bij een temperatuur vanaf 15°C. Geef uw Curcuma wekelijks twee keer water en doe er eens in de twee weken een scheutje vloeibare plantenvoeding bij . Een mooie, statige plant is Curcuma in bloei.


In steeds meer plantenwinkels komt de plant in aanzien.

In tropisch Azië groeit de plant aan de voet van hellingen van gebergten. Cyclamen hederifolium Album cyclaam voor in de tuin met knolletjes winterharde vaste plant. Ook op het gebied van verzorging is de Siam Curcuma niet veeleisend. Simpelweg genoeg water af en toe. Hallo , Ik heb hier mij een curcuma aangeschaft en zou er graag wat meer over weten.


Ik ga hem deze winter in de woonplaats overwinteren , zou maar min 15° kunnen hebben. Hoe overwinteren jullie hem ?

Droog , groeit deze gemakkelijk door in de winter ? Is deze dan gemakkelijk terug in bloei te . Amorphophallus konjac, Curcuma zeodaria, hedychium elipticum. Curcuma longa - Kurkuma - Koenjit - Palma Verde Exoten V. Wortel wordt gebruikt in de oosterse keuken. Wij geven de voorkeur de planten in een pot te houden, op een koele plaats overwinteren is voldoende zodat de kurkuma in winterrust komt. Vraag van Saskia Aanen: Ik heb een vraagje over een Curcuma. Deze heb ik bij intratuin gekocht als een kamerplant.


Nadat hij was uitgebloeid en lelijk begon te worden, heb ik daar bij Intratuin navraag gedaan of en hoe ik hem weer in bloei moest krijgen. Dat heeft zijn uitwerking niet gemist. Met de introductie van de Siam-lijn zijn zeven nieuwe, bijzondere kleuren toegevoegd aan het assortiment, van donkerroze tot helder wit. Ook de bladeren hebben iets. Deze prachtige tropische plant is een schitterende aanwinst voor jouw interieur.


Wanneer je hem in de woonkamer op een plek vol in de zon zet zal je de karamelachtige geur niet ontgaan. De wortel verschijnt nu hier en daar in de supermarkten maar je vindt hem eerder op markten en bij exotische kruideniers of toko.

Heel leuk om mee te experimenteren hoewel hij niet de mooiste van het geslacht Curcuma of de familie Zingiberaceae is. De plant is niet winterhard maar kan als kamerplant of . In die somer kan die plant buite staan, maar gemmer is nie winterhard nie en moet in die winter liefs binne gehou word. Mens kan deesdae ook bloeiende borrieplante by kwekerye en blomwinkels koop. Dit bestaan uit groen skubbe waaruit klein wit blommetjies groei. Deze Thaise schoonheid steelt je hart.


De sierlijke bloemen op hun lange stelen doen je hart sneller kloppen. Ze fleuren elke ruimte op, ook op kantoor is de plant prachtig. En wat dacht je van op je terras, in de zomer. Geniet nooit met mate van deze exotische parel! Eetbare gember is niet winterhard , maar heel makkelijk zelf te kweken.


Haal wat wortelstokken bij de groenteman, supermarkt of toko en plant ze in een pot, waarbij ze nog half boven de grond uitkomen. In de zomer kunnen ze op het terras, maar niet in de volle zon. Zet de plant op een lichte standplaats zo dicht mogelijk bij het raam en geef twee ker week water, in de winter wat minder. Mocht dit niet goed zijn dan is het zeker mogelijk dat de rhizomen in de winter wegrotten.


Zorg dus altijd voor een goed doorlaten, humusrijke grond. Het afdekken van de plant in het najaar is ook geen overbodige luxe, zeker voor de wat gevoeligere soorten. Zelf gebruik ik altijd de afgeknipte bladstelen en blad om de plant. We nemen je graag mee door de wondere wereld van de geneeskrachtige kruiden en planten.


Winterhard : Ja, wel risico dat de wortels invriezen bij te hevige vorst. Let op: gebruik speciaal voor consumptie geteelde Curcuma planten als je deze wilt gebruiken als geneesmiddel of kruiden. Deze houden het lang uit, dus geen groene vingers nodig! Bekijk aloë vera, of de cactus in groot en klein.


Welke stijl interieur of tuin je ook hebt, de ruimte komt pas tot leven met een paar planten. Groene planten stralen rust en uit en vrolijke bloeiers. GAULTHERIA PROCUMBENS potplant , Wintergroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts