maandag 30 september 2019

Dode lieveheersbeestjes in huis

Doe dit vooral voor de winter aanbreekt, (uiterlijk eind september) zodat de lieveheersbeestjes niet worden opgesloten en een hongerdood sterven. Dode lieveheersbeestjes kunnen dan ook weer ander ongedierte aantrekken waar u niet op zit te wachten. Mocht u toch een verdwaald exemplaar in huis.


De bomen verliezen hun bladeren, het wordt kouder en donkerder: de winter komt eraan. Veel dieren trekken weg naar warmere oorden of schuilen weg voor de kou.

Zo ook lieveheersbeestjes : ze gaan op zoek naar een plek om te overwinteren. De afgelopen periode komen via het forum en via directe meldingen veel vragen binnen over grote aantallen lieveheersbeestjes die in huis voorkomen en som als overlast worden ervaren. Sinds gisteren heb ik honderden lieveheersbeestjes in huis. Ik ruik ze zelfs ( jakkes jullie kennen die lucht wel als je ze even op je handen laat lopen en dan aan je handen ruikt).


Een lieveheersbeestjestsunamie? Komt het door het warme weer van de afgelopen dagen. Meer resultaten van forum.

Ook al gaan ze er niet van dood , lieveheersbeestjes vinden deze geuren zo onaangenaam en sterk dat ze vaak wegblijven van plekken die sterk naar kamfer en menthol ruiken. Maak een val met zeep en . In huis zoeken de lieveheersbeestjes een beschutte plek om te overwinteren. In Azië, waar het Veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestjes (Harmonia axyridis) oorspronkelijk vandaan komt, overwinteren ze in kalkrotsen hoog in de bergen. Maar die hebben we hier niet.


In onze huizen en gebouwen vinden . Er zijn nog steeds veel lieveheersbeestjes in onze provincie te zien. En niet alleen in de tuin, sommige mensen hebben ook groepjes lieveheersbeestjes in huis zitten. Nu het buiten iets kouder aan het worden is, trekken heel wat diersoorten naar warmere oorden. Dat is voor de lieveheersbeestjes niet anders.


Zij overwinteren bij ons in huis in kleine spleetjes. Ze mogen nog zo schattig zijn, niemand heet graag een zwerm van deze beestjes welkom. Vriendlief is momenteel zeer geïrriteer hij is het 4e lieveheersbeestje in minuut aan het verwijderen.


Wat is er nou eng aan lieveheersbeestjes ? Vervelende lieveheersbeestjes. Voor kinderen is het lieveheersbeestje vooral schattig en betekent het geluk en liefde.

Voor een aantal volwassenen staat het beestje voor spirituele verlichting, dood en wedergeboorte. Deze diertjes zijn ook nog eens erg geliefd bij tuinders en het lieveheersbeestje staat symbool voor de actie tegen . In het kader van het zal je maar gebeuren: de 31-jarige Reza Rezamand werd op straat aangevallen door drie kleine, giftige lieveheersbeestjes. De man overleefde de aanval maar op het nippertje.


Ik vond ze altijd zo schattig, lieveheersbeestjes. Want met de lieveheersbeestjes kwam ook de dood in ons huis. Maandenlang kwamen ze als zombies tevoorschijn uit alle hoeken en kieren.


Ongeveer een derde hebben we . Nu de winter voor de deur staat, trekken heel wat diersoorten naar warmere oorden. Zij gaan echter van buiten naar binnen om te overwinteren, en vooral de exotische Aziatische lieveheersbeestjes deden dat de afgelopen dagen massaal. Ze gaan niet dood in de winter, ze overwinteren, meestal in grotten of rock richels. Wanneer deze accommodaties niet beschikbaar zijn, de volgende beste keuze is uw huis.


Hoe zich te ontdoen van lieveheersbeestjes. Lieveheersbeestjes zijn onschadelijk, ze zullen bijten of steken alleen als ze moeten. Het veelkleurig Aziatisch lieveheersbeestje draagt geen ziektes over en vormt dus geen gevaar voor de gezondheid.


Zijn aanwezigheid kan wel als onaangenaam ervaren worden. Je houdt ramen en deuren best zoveel mogelijk gesloten als je tijdens de herfstmaanden lieveheersbeestjes op je huisgevel ziet. Wie kent het lieveheersbeestje nou niet met zijn rode kleur en zwarte stippen?


Je mag ze niet in gevangenschap houden, doden , vangen , vervoeren of verhandelen. Je kan ze gerust in je huis laten overwinteren, in het voorjaar gaan ze vanzelf weer weg. Sommige vliegen eten alleen rottende planten, andere vliegensoorten eten ook rottend vlees of zelfs dode dieren.


Als een lichting maden zich verpopt tot “casters” en vervolgens uitkomt, dan kan er een kolossale vliegenplaag in je huis ontstaan. Het inheemse tweestippig lieveheersbeestje (Adalia bipunctata) en het Aziatisch lieveheersbeestje verkiezen vaak om in groep in kieren van ramen of binnenshuis te overwinteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts