donderdag 5 september 2019

Soorten motten in huis

Voor meer informatie over het uiterlijk en de leefwijze van diverse soorten motten , verwijzen wij u graag naar de ongediertegids van Rentokil. Hofmannophila pseudospretella). Het is belangrijk om te weten over welke soort motten het gaat om ze effectief te kunnen bestrijden. Deze insecten zien er erg onschuldig uit, maar ze kunnen veel schade aanrichten aan textiel en voedselvoorraden.


Lees hier alles over de levenscyclus.

Hou uw spullen veilig en maak komaf met knabbelende motten in huis ! Motten lijken klein en onschuldig maar kunnen heel wat schade aanrichten. Er zijn verschillende soorten motten die zich te goed kunnen doen aan uw voorraad en textiel. Waar kunt u motten in huis vinden? Motten worden het meest aangetrokken tot donkere plekken, waar ze ongestoord hun eitjes kunnen leggen.


Afhankelijk van het soort mot kunnen ze voorkomen op zolder tussen de opgeborgen kleding of tussen de rijst in de voorraadkast. Overdag komt u de motten meestal niet tegen,.

Vrijwel alle soorten hebben het standaardmodel van een vlinder. Sommige van de soorten die we onder motten verstaan leven binnenshuis. Een mot kan overal in huis rondvliegen, maar . En dat is ook heel logisch, want als er motten in huis aanwezig zijn, kan dit een ware plaag worden en dit kan ook zeker wel schade opleveren. Zeker als u kleine motjes in de keuken heeft.


Een andere soort kleine motjes in de keuken waar u mee te maken kunt krijgen zijn motmuggen. In tegenstelling tot gewone motten . Wereldwijd zijn er ruim 2verschillende soorten motten bekend. Hieronder worden opeenvolgend de drie bekendste en meestverspreidde soorten voorgesteld: De huismot , de meelmot en de kleermot.


Welke motten zijn schadelijk? Niet alle motten richten schade aan in huis. De meeste motten leven namelijk van nectar, fruit en granen in de vrije natuur. Let op: Bovenstaande schadelijke mottensoorten komen . Levensmiddelen motten bestrijden.


De meest voorkomende levensmiddelen motten in huis zijn de vruchtmot, de indische meelmot en cacaomot. Van deze levensmiddelen motten komen bij ons ook nauwe verwanten voor zoals de grote en grauwe meelmot en de tropische cacaomot.

Ook de larven van de bruine huismot . De kleine soorten nachtvlinders hebben vaak larven die ook voedsel of kleding van mensen eten, deze worden motten genoemd. De kleermot, de pelsmot en de bruine huismot , zijn de mot soorten in Nederland waarvan de larven kleding eten. Larven van motten zijn een soort kleine rupsjes. Motten zijn eigenlijk een soort vlinders maar dan minder mooi.


De rupsjes zien er eerder uit als maden. Dit zijn ook geen lieve beestjes om te zien. Wanneer u deze witte, langwerpige, dunne rupsjes ergens ziet kruipen, dan moet dat dicht bij de haard zijn waar er vele tegelijk . Motten vallen onder de vlindersoort en daar zijn ruim 170.


Motvlinder zijn niet schadelijk voor de gezondheid van de mens. De mot geeft dus geen gezondheidsrisico. Motten in huis veroorzaken namelijk schade en overlast en zijn daardoor zeker niet . Waar ligt het verschil tussen motten en vlinders, want motten lijken heel erg op nachtvlinders? En planten motten zich ook voort zoals vlinders? Horen kledingmotten bij dezelfde soort als die motten die in etenswaren zitten?


Weet je niet zeker of je motten in huis hebt, zet dan een lijmval of leg een wit vel papier onderin de kast. Op wit papier zie je al snel afvalproducten van de mottenlarven als die aanwezig zijn, zoals tunnelvormige spinsels en korrels. In Nederland komen verschillende soorten motten voor.


De vlinders richten geen schade aan, maar de boosdoener is de larve die vooral verschillende soorten textiel aanvreet. Heeft u last van motten in uw bedrijf of huis of heeft u een andere vraag? De larve van de kleermot.


De wat kleinere soorten nachtvlinders, welke vaak larven hebben die ook voedsel of kleding van mensen eten, worden motten genoemd. Er zijn wereldwijd veel soorten motten , waarvan de larven kleding eten. Naast producten tegen de kleermot, de pelsmot en de bruine huismot , vindt u op deze website, ook heel veel informatie over de verschillende soorten motten die wollen kleding en leder eten.


Aries Mottenbox - Kledingmot Eco.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts