dinsdag 3 september 2019

Kat pijnloos afmaken

Wanneer een dier wordt afgemaakt voor voedselconsumptie spreken we niet van euthanasie, maar van slachten. Het bestrijden van ongebreidelde groei van het aantal zwerfhonden en - katten. Waarbij het schot het meest snelle en pijnloze is.


De dieren welke voor destructie. Simone heet ze, en ze is prachtig, een beetje scheel met een perfecte cyperse tekening.

Nachts komt ze het liefst als een theemuts op je hoofd liggen. Ik houd van haar, gewoon, de normale hoeveelheid die hoort bij een huisdier. Simone sprong afgelopen weekend van ons balkon op vier hoog en kwam . Ja, wel als het gaat om de bescherming van honden en katten , maar het gaat de dierenvriend lang niet ver genoeg.


Tegen het ED zegt Willems dat de dood weliswaar pijnloos moet verlopen, maar dat dat in werkelijkheid eigenlijk niet zoveel betekent. Honden en katten worden jammer genoeg niet zo oud als de mens. Je hebt ze maar voor even bij je.

Maar dan is het moment aangebroken om het dier in te laten slapen. In dit artikel wordt beschreven hoe het proces van euthanasie verloopt bij de dierenarts en wat de mogelijkheden zijn na het overlijden van uw huisdier. Mijn katten hebben dat ook een keer gedaan. Er was een muis binnenshuis gekomen. Toen ik thuiskwam zaten katten om die muis heen ernaar te kijken.


Muisje helemaal puffen en had een gebroken pootje en er lag een spoor van bloed. Katten zijn moordenaars en ze zijn wree volgens mij hebben ze . Alle drie de honden hebben eerst een narcose injectie gehad in de bil waarbij er helemaal geen stress was wanneer ze goed sliepen pas de fatale injectie. Bij de eerste in het hart, bij de andere beide in de voorpoot. Ja uiteraar maar geen vervelende ervaringen mee gehad . We hebben sowieso al een op dieren aagepast huis, alleen de bank is een probleem. Dierenarts een spuitje laten geven is een optie, maar dat kost geld en je weet niet of het wel zo snel en pijnloos is.


De nek omdraaien is snelle methode, maar het horen en voelen breken van de nek is niet zo leuk. Pletten tussen twee stoeptegels of overrijden met de auto is gegarandeerd snel en vrijwel pijnloos , maar ik . Het gevolg is dat kerngezonde dieren worden afgemaakt , enkel omdat hun uiterlijk niet perfect is. Kun je inderdaad spreken van moor maar ja, het is maar een hond…… Hoop alleen maar die dit hondje pijnloos in een diepe slaap is weggezonken en geruisloos is ingeslapen, voor eeuwig.

Het inslapen van uw kat , de euthanasie zelf, gebeurt pijnloos. Uw kat krijgt eerst een narcosemiddel toegediend waardoor de kat buiten bewustzijn raakt. Vervolgens wordt er een euthanasiemiddel toegediend waar de kat aan overlijdt. Over het algemeen wordt het euthanasiemiddel in de bloedbaan . Het snel en vooral pijnloos doden van een (dood)zieke vogel kan het beste gebeuren met narcose ether, dat bij de apotheker te verkijgen is.


Wat is de beste en diervriendelijkste manier om een ziek kipje af te maken? Kipje is op sterven na doo. Meest pijnloze is denk ik naar de dierenarts en haar een spuitje laten geven zodat ze zacht inslaapt. Live as if you were to . Maar deze dodelijke injectie heeft ook veel tegenstanders, die stellen dat het helemaal niet pijnloos is. In wat voor situaties wordt een dier afgemaakt ? Per juli wordt het zelf doden van honden en katten strafbaar.


Zeer positief nieuws, alleen mogen andere dieren nog ongestraft worden afgemaakt. In een brandbrief verzoekt de Koningin. Iedereen mag deze dieren van het leven beroven, zolang het maar pijnloos gaat. De overheid beperkt de maatregel . Maar katten laten afmaken door de dierenarts wordt een dure grap.


Mensen hebben over het algemeen (uitzonderingen daargelaten) meer met honden of katten dan moet koeien of varkens. Wat komt er allemaal kijken bij euthanasie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts