maandag 2 september 2019

Azalea opnieuw laten bloeien

Met een bloeiende Azalea is het volop genieten. De bloemen laten zich vanaf mei zien en geven de tuin een betoverende sfeer. Maart is een uitstekende maand om de Azalea een plekje in de tuin te geven zodat jij straks volop kan genieten van een uitbundige bloemenzee. Maak kennis met de tuinplant van de maand . De bekende potazalea, een prachtige bloeiende kamerplant die met de juiste zorg weer opnieuw in bloei is te brengen, is afkomstig van die laatste plantensoorten.


Inmiddels zijn -door veredeling en door het uitzoeken van snelbloeiende planten- rassen ontstaan die ook zonder kou bloemen laten zien.

Bloei: Bloeiende exemplaren te verkrijgen vanaf de nazomer tot het voorjaar. U kan een azalea ook tot keer per week onderdompelen in een emmer regenwater en vervolgens de potkluit laten uitlekken. Snoei de azalea best onmiddellijk na de bloei de toppen om de plant opnieuw compacter te maken. De basis voor veel weken plezier van een azalea in de huiskamer, kantoor of andere ruimte wordt al bij de aankoop gelegd.


Let er op dat alle knoppen gelijkmatig gezwollen zijn en reeds kleur tonen, enkele bloemen open is een pluspunt. Het blad moet fris en levendig zijn. Een azalea voelt zich opperbest bij.


De azalea vraagt weinig verzorging.

Over het algemeen zijn het makkelijke planten, zeker als U ze met zorg hebt aangeplant! Hoe beter u dat hebt gedaan, des te beter groeien en bloeien deze tuinjuwelen! En dan zult U zien, dat Uw investeringen lonend zijn. Ik wens U voor jaren lang veel . Daarna minuutjes het overtollige water laten uitlekken en dan terug op zijn plek plaatsen. Hou de ruimte tussen 15° en 22° C. Indien u tijdens de zomer de gepaste verzorging toedient, kan uw Azalea het volgend jaar opnieuw bloeien.


Het grootste aanbod valt echter tussen september en mei. Voor een kamerplant bloeien ze ook lang en rijkelijk. Ze zijn vandaag verkrijgbaar in heel verschillende groeivormen, en in kleuren en tinten die uitbundig variëren van wit en room, over roze, tot purper naar dieprood. Ze laten zich niet van de wijs laat brengen door . Uiteraard zijn alle bloemen mooi, maar sommigen brengen toch heel snel enorm veel sfeeren kleur in je woning of tuin.


Daartoe behoren bijvoorbeeld ook. Snoeien : Liefst onmiddellijk na de bloei maar een azalea heeft weinig snoei nodig buiten het verwijderen van winterschade en dode takken. Om de struik compakter te. In oktobernovember niet mesten, en in maart en april eerst de plant laten wennen om aan te slaan en pas in mei of juni mest geven. Als je een donkere hal hebt waar je wel graag planten wil laten groeien.


GMT Azalea , mooi voor vensterbank en tuin.

Wanneer de Kalanchoë eenmaal gaat bloeien , dan bloeit deze weken lang zeer uitbundig! Als de vetplant is uitgebloei kunt u de bloei weer stimuleren door te verduisteren. Wanneer u dit niet doet, bloeit de plant op natuurlijke wijze in het voorjaar. De Kalanchoë doet het niet alleen goed als kamerplant, maar kan ook . De boom was zojuist uit Japan overgekomen.


Zoals je ziet zit er weinig blad aan de boom. De meeste bomen worden in de rustperiode verscheept en de azalea had redelijk wat blad laten vallen. Natuurlijk zijn er altijd groene talenten die hun potroos opnieuw in bloei krijgen, maar in de meeste gevallen is het einde . Deze bloei is elk jaar opnieuw de kroon van ons werk.


Heeft u een Satsuki die verpot moet worden, zoek dan een goed bonsai bedrijf op die weet wat ze moeten doen om de verpotting goed te laten verlopen. Een bloeiende rododendron laat direct zien waarom. Rhododendron is een zeer groot plantengeslacht met 8soorten en daarbinnen duizenden cultuurvariëteiten. Die zijn veel aangeplant op landgoederen en in .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts