donderdag 12 september 2019

Koude kas kalender

Een koude kas is een mooie aanvulling in de tuin. Het beschermt je planten tegen kou, regen en wind. De kas heeft geen kunstmatige warmte waardoor de temperatuur flink daalt bij vorst.


Vorstgevoelige planten laten overwinteren in een koude kas is dan ook geen goed idee. Kies altijd planten die geschikt .

Blad- en steelgewassen, Knol- en wortelgewassen, Ui- achtigen, Koolsoorten, Peulvruchten, Gebleekte gewassen, Vruchtgewassen, . Met een koude bak kan je in oktober nog groente zaaien en planten en zo hartje winter genieten van eigen oogst. Lees hier welke groentes je nog kunt planten. Brrrrr, januari is in het algemeen een koude maand.


Zaden buiten zaaien is, in de meest gevallen, dan ook geen goed idee. Wel is januari dé maand om voorbereidingen te treffen voor de zomer. Heeft u een kleine kas of serre, dan kunt u eind januari beginnen met het voorzaaien van verschillende . Graag aanvullingen of opmerkingen zodat we tot een deftige kalender kunnen komen.

Winter Januari Maak aan het begin van het jaar een plan voor de teelt in het nieuwe seizoen. Zo ga je gestructureerd te . Welke groenten en fruit kun je zaaien en wanneer? Zaaikalender groenten en fruit - Tuinen. Groenten en fruit kun je zaaien in volle grond en in een kweekkas. Bekijk onze zaaitips in de zaaikalender.


Lees ook - Combinatieteelt, wat mag wel . Ontdek (en bewaar!) je eigen pins op Pinterest. Misschien wel het belangrijkste punt van het bezit van een tuinkas , is het feit dat u het hele jaar door uw planten en bloemen kunt onderhouden. Maar u kunt uw tuinkas natuurlijk ook gebruiken om. Hoewel het waar is dat de productie van de.


Hieronder kun je de link vinden naar de groentezaaikalender. Bedenk dat wanneer je zaden koopt de beschrijving die op de achterkant van het zakje staat altijd de beste . Op de foto zie je onze tweede kas , gezien op de kopse kant, ingang. Hierbij wil ik gelijk even vermelden dat mijn eigen ervaring zich beperkt tot de koude kas (zie hieronder).


En dat is wat ik hier zal beschrijven, mocht je Tropische planten in een warme kas willen gaan houden kun je wellicht beter kijken op websites die . In deze kalender vindt u van een aantal groenten en fruit de zaai-, plant- en oogstperiodes.

Het betreft zaaien en planten in de vollegron tenzij anders vermeld. Sommige groenten moeten eerst binnen of in een koude kas gezaaid worden, waarna ze naar buiten kunnen in de vollegrond. Koopt u van een groente kleine . Je kunt natuurlijk ook kant-en-klare planten kopen, maar let op want de kruidenplanten uit de supermarkt zijn vaak niet geschikt voor in de tuin. Ze worden in een kas opgekweekt en zijn dan niet bestand tegen de koude buitenlucht.


Ga je zelf zaaien kies dan het juiste moment. Oktober - Wanneer je in oktober al wat tomatenplanten verwijderd hebt uit je serre of kas kun je hieronder kiezen om nog een aantal winterteelten te zaaien. Deze zaaikalender helpt je . Verbazingwekkend wat je in. Oogst en Bewaar Kalender oktober.


Voldoende in de koude kas serre of vensterbank aanwezig . Moestuin kalender per maand. Indien de winter meevalt kunnen in januari de fruitbomen en -struiken geplant worden. En toch, toch kan ik genieten van een koude winter. Na een druk moestuinseizoen is het tijd om het wat rustiger aan te doen, en te herbronnen. Maar wat valt er nog meer te doen in de moestuin?


Sinds jaren tuinier ik, maar had tot een viertal jaren geleden geen koude kas. Sinds mijn pensioen en de verhuis naar een andere locatie, wou ik op een vaste plaats in de nieuw aangelegde groentetuin een degelijke koude bak opbouwen. Voordien had ik een stevig gebouwde koude bak opgebouwd met betonplaten en . Prijsinfo: voor niet-leden. Lesgever: LAMBREGTS ANTOON.


Behalve de deur en het dak is al het oude glas van de koude kas vervangen door nieuw glas. Ze lijken het goed te doen in de vernieuwde oude kas. De kalender geeft de meest gunstige plant- en zaaitijden aan wat zou moeten resulteren in een hogere opbrengst en in sommige gevallen een langere . Betekenis kleuren: In de kweekbak (binnen) of Kas In volle grond buiten of koude bak .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts