woensdag 14 augustus 2019

Witte voorjaarsbloeiers

Tuindag landelijke gilden op zondag augustus op kwekerij Spruyt thema vaste planten. Een bekende onder de voorjaarsbloeiers is de krentenboom. Een echte blikvanger in de tuin.


Als de boom in bloei staat, de bloeiperiode ligt in april-mei, dan is er een witte waas aan bloemen. De vruchten (krenten) zijn eetbaar en bevatten veel vitamine A.

Bekijk bijvoorbeeld eens onze Amelanchier . De witte bloemen van de bosanemoon zijn te vinden op de bodem van een loofbos of in het grasland langs de slootkant. Vooral in het bos kunnen de bloemen hele oppervlakken bedekken, waardoor het lijkt alsof er nog sneeuw ligt. Elke bloem van deze voorjaarsbloeier staat apart op een steel met drie bladeren en kan tot . Bestel vele soorten Bloembollen met korting tot ! Vandaag besteld is morgen al in huis! Vanaf maart te bestellen.


Deze tuinsoort bloeit echter rijker en weelderiger in de kleuren wit , roze en rood.

Het is een winterharde vaste plant. De bloeiperiode valt van april tot juni. En Madeliefje heeft te maken met de naam.


De grootste tuinvergelijker ! De witte , groene en rozerode bloemen steken mooi af tegen de donkere gron terwijl de bijna zwarte exemplaren beter uitkomen boven een laagje sneeuw. Knip het oude blad maar gauw weg en geniet van de bloemen op hun elegante stengels, maandenlang. Ben jij benieuwd naar wat er in onze bossen zoal bloeit?


Helleborus geeft leuke zaaddozen die je . We stellen je enkele van de mooiste voorjaarsbloeiers voor! Is een van de meest karakteristieke voorjaarsbloeiers en kan makkelijk herkend worden aan de witte bloemen, die soms roze tot licht paars kunnen kleuren, en de diep ingesneden bladeren. De sleutelbloemen mogen zeker niet ontbreken in de voorjaarstuin, zoals de bolprimula (Primula denticulata) en de lage Primula vulgaris. Ga eens kijken bij het tuincentrum om nog veel meer moois te ontdekken.


De dagen worden weer langer, de zon wint aan kracht. Nu zijn witte voorjaarsbloeiers op hun best: ze vangen het licht en zijn dus echte eyecatchers in je huis! The days are getting longer, the sun everyday gets more power.


A this moment of the year the white springflowers are at their best: they catch the . De winter is voorbij de natuur ontwaakt, evenals natuurfotografen, want met de komst van de eerste voorjaarsbloeiers is een nieuw fotografieseizoen.

De blaadjes lijken wel op gewone klaver, maar dan in het bos. Een groot geslacht met zowel voor- als najaarsbloeiers. De voorjaarsbloeiers blijven laag en zijn voornamelijk wit van kleur. Mooie voorjaarsbloeiers - Uitgebreid assortiment woon- en tuinartikelen, van tuinmeubels tot potgrond en van planten tot barbecues. Amelanchier of krentenboompje vormt in de lente een grote wolk witte bloemen tussen het bronsbruine jonge blad.


In de zomer zoete krenten waar ook de vogels dol op zijn. Voorjaarsbloeiende struiken met witte bloesems. Aronia of appelbes heeft rode herfstkleur en witte lentebloesem.


Rode bessen in het najaar. Vaste planten ofwel winterharde tuinplanten in tinten van wit tot grijs. Een ruimaanbod blauwe witte planten aangeboden op onze plantenkwekerij Den Kreupel Zwevegem. Onderstaand vindt u ons assortiment vaste planten in de kleuren créme en wit.


Onze blauw en witte voorjaarsbloeiers bloembollenpakketten zijn enorm populair. Deze bloembollen bloeien in prachtige blauw en witte tinten. Ze ruiken heerlijk en trekken bijen aan. Naast de grote hoeveelheid voorjaarsbloeiende rododendrons is er ook een aantal vroegbloeiende soorten en hybriden. De bladeren zijn relatief groot en hangen iets omlaag.


Daarboven staan de witte bloemen in dichte bundels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts