dinsdag 27 augustus 2019

Asperge kamerplant

De Asparagus is volgens verhalen een kruising tussen de Asperge plant zoals wij deze kennen en een krulvaren. Het is een kamerplant die veel water gebruikt en het beste in de half schaduw kan worden geplaatst. De aspergeplant is een eeuwig groene kamerplant met ouderwetse allures. Ze heeft ontelbare verfijnde bladeren die de kamer laten baden in een zee van zinnenstrelend bladgroen.


Eén van de meest bekende soorten is uiteraard de asperge , een groente die erg populair is omwille van de verfijnde smaak.

Andere soorten worden dan weer gekweekt als kamerplant. De Nederlandse benaming voor de kamerplant Asparagus is aspergeplant, sierasperge of ook aspergegroen. De sierasperge doet wat . Deze sterke en gemakkelijke kamerplant is verkrijgbaar in verschillende soorten, maar eigenlijk maakt het niet uit voor welke soort u kiest : decoratief zijn ze allemaal! Sierasperge (Asparagus setaceus). Een sierlijke plant met heel fijn naaldvormig blad.


Familie van de echte asperge. Planthoogte bij aankoop.

Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier. Deze plant laat zich graag het hele jaar zien . Momenteel is het de tijd van het jaar voor het witte goud: de asperge. Enkele soorten worden als kamerplant geteeld en andere soorten als groente. De ficus is sterke kamerplant en behoort tot de moerbeifamilie. Asperges zijn de jonge scheuten van de aspergeplant . Houd de grond van deze plant altijd lichtvochtig door regelmatig kleine beetjes water te geven.


Hoe bonter het bla hoe meer water de plant wilt. Het lijkt of de Asparagus uit frisgroene veren bestaat. De duizenden verfijnde bladeren maken de plant gelijk sierlijk, zacht en stijlvol. Zij is lekker licht en luchtig.


Zo werd de asperge gebruikt als geneeskruid tegen hartproblemen, duizeligheid en bijensteken en als laxeermiddel. Ontstaan uit een Latijnse vertaling van de Indiaanse plantennaam assimin voor deze plant. Pawpaw Annonaceae Asparagus Kamerplant , meerjarige (stengel) groente, snijgroen (ook inheems). Oude Griekse plantennaam.


In de herfst sieren zij de zonnige duinhellingen met donkerrode bessen. Ik zou het uit mijn hoofd niet durven zeggen, maar omdat het familie is van de lelie-achtigen (en natuurlijk de gewone asperge ) zou je zeggen dat je een goede kans hebt.

Maar niet alle planten uit één familie gedragen zich hetzelfde, en ik geef je slechte kansen dat de plant ook daadwerkelijk winterhard is. Groene kamerplanten zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het voordeel van groene planten is dat ze maar weinig verzorging nodig hebben. Maak bijvoorbeeld groene groepjes met een aantal kleine cactussen, vetplanten en twee grotere planten van verschillende . Ze geven een sfeer van licht en luchtigheid en hebben tegelijkertijd een zachte en sierlijke.


Mocht je de Asparagus niet meteen als plant herkennen dan is dat je vergeven, zijn fijne bladeren hebben meer weg van een donzig spinnenweb. Toch is deze frisgroene kamerplant wel degelijk een bekende kamerplant, en zou hij een kruising zijn tussen de krulvaren en de échte Asperge plant. Het best bekend is natuurlijk de groente asperge.


Sommige soorten zoals Asparagus setaceus hebben takken die op sporen lijken, hoewel ze dit niet zijn. Ze worden vaak vanwege hun gebladerte als kamerplant gekweekt. Siersoorten zijn bijvoorbeeld Asparagus plumosus, . De asperge is een meerjarige plant , die tot jaar achtereen op hetzelfde veld wordt geteeld.


De asparagus setaceus plant , ook bekend onder de naam sierasperge, is een fijne kamerplant voor de plantenliefhebbers met minder groene vingers. De plant is familie van de lelie-achtigen. De verfijnde bladeren lijken net op veren en worden ook veelvuldig gebruikt bij het .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts