maandag 26 augustus 2019

Maximale uitbouw zonder vergunning

Het is straks eenvoudiger om zonder vergunning aan- of uit te bouwen of kleine bouwwerken in de achtertuin neer te zetten. Als deze aanbouw binnen een afstand van meter van de perceelsgrens komt, dan mag binnen deze zone een maximale oppervlakte van m² worden gebouwd. Grenst de aanbouw dus in een hoek aan perceelsgrenzen dan mag aan elke perceelsgrens m² worden bebouwd.


De totale oppervlakte mag niet groter . Spring naar Maximale uitbouw zonder vergunning - De maximale uitbouw zonder vergunning is natuurlijk interessant om te weten en daarom zullen we hier eerste op ingaan. In de figuur hierboven zie je precies welke voorwaarden en maten er zijn om de uitbouw vergunningsvrij te houden.

Deze oppervlakte is nog . Geen omgevingsvergunning voor het bouwen nodig, als uw bijbehorende bouwwerk aan de volgende voorwaarden voldoet, mag u het zonder omgevingsvergunning bouwen ( vergunning vrij):. Binnen de meter zone is de hoogte: a. Daarin zijn de regels over vergunningvrij bouwen verander zoals bijvoorbeeld de maximale oppervlakte wat je vergunningvrij mag bouwen. Vervolgens wordt de grond onder het oorspronkelijke hoofdgebouw (derhalve de woning of het bedrijfspand zonder de aanbouwen) daarvan afgetrokken. Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen ( voorheen bouwvergunning) nodig.


Soms is geen vergunning nodig ( vergunningvrij). Wie zich aan de volgende regels houdt, mag zonder vergunning aan de slag met een aan- of uitbouw in de achtertuin. Ook is de beslistermijn voor een lichte vergunning korter: maximaal zes weken in plaats van twaalf.

Bij standaard situatie is het meestal vrij eenvoudig te bepalen wat zonder vergunning is toegestaan. Vanaf de inwerkingtreding gelden ruimere regels voor het bouwen op achtererven zonder dat daarvoor een omgevingsvergunning nodig is. Hieronder som ik een aantal wijzigingen op. Een belangrijke wijziging is de diepte en hoogte van aan- en uitbouwen aan de achterzijde van een hoofdgebouw.


Bijbehorende bouwwerken: aanbouwen, uitbouwen , bijgebouwen 4. Stap 1: Bepaal het achtererfgebied 5. Stap 2: Bepaal de omvang van het bebouwingsgebied 8. Stap 3: Bereken de maximaal toelaatbare oppervlakte voor bijbehorende bouwwerken 9. Stap 4: Bereken hoeveel er nog mag worden bijgebouwd 12. Voor de aanbouw van bijgebouwen aan de woning zoals een veranda, een carport tegen de zijgevel, een annex met bijkeuken of een kleine gelijkvloerse uitbreiding wordt de vergunningsplicht onder voorwaarden vervangen door een meldingsplicht. Er geldt een maximum van vierkante meter aangebouwde . Wanneer heb ik een vergunning nodig? Als je aanbouw, serre of veranda aan de volgende voorwaarden voldoet, heb je geen omgevingsvergunning nodig: 1. Soms heeft u voor een verbouwing aan uw woning één of meer vergunningen nodig, zoals een sloopvergunning of een bouwvergunning.


Of u deze vergunningen nodig heeft, is afhankelijk van de aard van de verbouwing en de locatie van uw woning. Voor de volgende verbouwingen was veelal geen vergunning meer nodig, zoals bij het maken van een dakkapel aan de achterkant, een schutting in de tuin of een dakraam. Serre vergunning Het aanbouwen van een serre kan zonder vergunning , maar in sommige gevallen is een bouwvergunning wel nodig.


Alleen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, kun je de. Tip: bij rijtjeshuizen is bij veel gemeenten de regel dat de serre maximaal meter voor de voorgevel van de woning komt.

Sinds kort mag een serre of uitbouw meter diep zijn! Wilt u graag snel zonder vergunning aan de gang. In bijlage II van het Besluit omgevingsrecht zijn de eisen geformuleerd waaraan een vergunningvrij bijbehorend bouwwerk moet voldoen. Je kan maar een beperkte oppervlakte van jouw grondgebied vergunningsvrij bebouwen.


In het Besluit Omgevingsrecht is vastgelegd wat de maximale oppervlakte is waarop je vergunningsvrij mag bouwen. Hoeveel vierkante meter van jouw grondgebied mag jij vergunningsvrij bebouwen? Of u een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) nodig heeft, hangt af van wat u (ver)bouwt.


Gebruik de vergunningcheck. Een overzicht van de veel gestelde vragen over vergunningvrij bouwen is hier onder te vinden. De vragen zijn beantwoord door verschillende partijen zoals de helpdesk van VROM, OmgevingsWeb.


Heeft u ook een vraag dan kunt u deze voorleggen op het forum. Via het forum worden de vragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts