maandag 19 augustus 2019

Levensduur gasslang fornuis

De gasslang van een niet-ingebouwd gasfornuis moet het keurmerk GASTEC hebben. Na maximaal vijftien jaar moet u de gasslang vervangen. Controleert u de gasslang regelmatig.


Vervang tijdig de gasslang van uw fornuis ! Doordat de gasslang meestal is weggewerkt achter een fornuis , waar de temperatuur van o ruimschoots wordt overschreden, treden er verouderingsverschijnselen op. Dan is uw gasfornuis aangesloten op de gasinstallatie middels een rubberen slang.

Daar bent u als huurder zelf verantwoordelijk voor. Wist u dat deze slang na jaar vervangen moet worden? U kunt op de gasslang aflezen hoe oud deze is. Dan treden er snel verouderingsverschijnselen op, met als gevolg haarscheuren en lekkage.


Wanneer je de slang buigt kun je eventuele scheurtjes . In geen enkel wettelijk voorschrift of industrienorm is de levensduur van de gasslang bepaalt. Alleen de fabrikant van de gasslang bepaalt feitelijk de gebruiksduur van de gasslang. Nadat de gasslang overeenkomstig de industrienorm is gefabriceerd en op basis van normen is gemonteer moet deze gedurende de . De slang moet altijd toegankelijk blijven voor controle en vervanging.

Hiervoor is een slang met metalen . Veiligheid staat bij het aansluiten van gasslangen voorop. Om de veiligheid te garanderen is de regelgeving rondom gasslangen aangescherpt. Het is tegenwoordig verplicht om bij de aansluiting van inbouwapparatuur (inbouw- kooktoestellen, -ovens, - fornuizen , -gaskachels etc) en niet verplaatsbare kooktoestellen RVS . Diezelfde fabrikant gaat er daarbij wel vanuit dat de slangen regelmatig worden gecontroleerd. Om eigenaren van caravans en campers wat meer bewust te maken van de levensduur van gasslangen hangt het Duitse en veel . Vandaag mijn vrijstaand fornuis thuis gekregen, maar nu zit hier geen gasslang bij.


Ik heb dit fornuis : Fornuis. Nieuw gasfornuis gekocht. Wordt volgende week gebracht maar ik moet het zelf op het gas aansluiten. Heb alvast een nieuwe gasslang gekocht.


Wil je vooraf controleren op lekken? Gebruik dan geen aanstekers of lucifers maar smeer zeepsop rond de buisverbindingen. Luchtbelletjes geven aan dat er een lek is. Houd kinderen uit de buurt van de gasfornuis. Een gasslang van het fornuis is in regel niet langer dan meter, is bevestigd met spanringen en wordt om . Niet vanwege schavielen, maar vanwege de zeer lange gegarandeerde levensduur.


EĆ©nmalig duurder in aanschaf, maar gezien over de hele levensduur scheelt het nauwelijks. Kijk maar: RVS gasslang aanschaf ca €5 levensduur jaar .

Het gaat in dit geval om een zwarte slang. Er was al een goedgekeurde. De BONFIX buigbare gasslang is de oplossing voor de voorgeschreven flexibele aansluiting van (verplaatsbare) gasverbruiktoestellen zoals fornuizen ≤ kW, losse ovens, kookplaten of komfoors, inbouw ovens en. Regelmatig controleert Energiewacht gas, water en elektriciteitsinstallaties met als doel de veiligheid van technische aansluitingen en voorzieningen in de woning te kunnen garanderen.


Hierbij blijkt dat bij meer dan van de installaties in de woningen zodanig iets aan de hand is dat de bewoners geen bewijs van . Vroeger inspecteerde het gasbedrijf regelmatig, maar sinds midden jaren ''is dit geheel voorbij en is dit de verantwoording van de . Voor algemene toepassing. Flexibele RVS gasslang is verplicht voor het gedeelte achter inbouw- kooktoestellen, ovens, fornuizen , gaskachels etc. Deze duurzame RVS gasslang heeft een onbeperkte levensduur en heeft dus geen periodieke vervanging nodig in tegenstelling tot de rubber gasslang.


Gasslangen koop je eenvoudig online bij bol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts