woensdag 7 augustus 2019

Kleine vetplantjes

Vetplanten zijn altijd goed. Ze zijn ontzettend leuk onder een glazen stolp of in een speels groepje met verschillende soorten. Het voordeel van deze planten is dat ze maar weinig verzorging nodig hebben.


Ze verbruiken maar heel weinig water, ideaal dus als je soms vergeet om je planten water te geven. De jaarlijkse zussendag is dit jaar uitgegroeid naar een echte familiedag. Voor de gelegenheid is de gehele familie uitgenodigd in de oranjerie op het landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen.

Voor deze dag is een speciaal familiedag bedankje met mini pompoen en vetplantje gemaakt. Een klein cadeautje als herinnering . Met de geboorte van je kleine spruit in aantocht overvalt je vast en zeker ook de vraag: Wat gaan we in godsnaam als geboortebedankje met onze gasten meegeven? Al gauw zien we de meeste ouders bij klassieke suikerbonen of een standaard zakje snoep terechtkomen. Maar het kan ook origineler!


Deze vetplanten lijken net kleine boompjes. Crassula kamerplanten hebben volgens veel mensen iets weg van Bonsai bomen. Geen groene vingers maar toch fan van wat natuurlijk groen in huis?


Dan zijn vetplanten en cactussen precies wat je nodig hebt.

Het zijn de makkelijkste planten in onderhoud en bovendien zijn ze zeer decoratief. Plaats enkele kleine vetplanten en cactussen in een ondiepe schaal met steentjes en grind en je hebt meteen . Gelukkig kun je ze heel makkelijk zelf opknappen met dit DIY-idee. Ziet er gezellig uit toch? Wat je allemaal nodig hebt en hoe je deze leuke tuin van vetplantjes in je tafel kunt bouwen lees je . Welke miniplant past bij jou? De keuze in de miniplanten is enorm!


Bij een mini exemplaar wordt al snel gedacht aan de cactus of vetplant. Denk aan de peperomia, graslelie, mini orchidee, vleeseter en de krokodillentranen. Het leuke van deze kleine plantjes is dat je ze makkelijk. Hoe vetplanten en cactussen verzorgen?


Cactussen en vetplanten. Tijdens de groei in de lente en de zomer doe je cactussen en vetplanten plezier met speciale cactusmest. Houd je aan de dosering die op de verpakking staat.


Verpot pas als de pot echt te klein wordt. Zet een pot met afvoergaatjes klaar. Tijd om eens te kijken wat je allemaal kan met deze schattige plantjes! Decoreren met mini vetplantjes.

Omdat deze vetplantjes jawel, mini zijn, kan je er lekker veel kanten mee op: Zoek voor de kleine plantjes net zulke kleine potjes of glaasjes en zet ze in een groepje bij elkaar. Algemeen is de regel, hoe groener het vetplantje hoe groter de kans is dat hij het overleeft. Dit kan gewoon op tafel, . Klinkt heel saai, maar er is gelukkig veel keus uit groene plantjes. Kijk bij het kopen naar de gezondheid van het plantje, en dan vooral naar de bladeren!


Zo heb ik al meerdere malen vetplantjes gekocht met kleine. Callisia repens is een vetplant die bestaat uit allemaal kleine blaadjes die samen een mooie bol vormen. Vooral in hoge potten ziet dit er erg decoratief uit! Wij spelen hier natuurlijk op in met een ruim aanbod kleine cactussen en vetplanten. Stel zelf een mooi arrangement samen met mooie vetplantjes of wissel cactussen en vetplanten met.


Alle vetplanten houden van een zonnig, warm plekje op de vensterbank . Beweegt jouw interieur mee op het ritme van de laatste trends? Ook in het nieuwe jaar is groen frequent aanwezig in je interieur , en niet alleen in de vorm van kamerplanten. Het kleureninstituut Pantone koos . Je kunt jaren doen met een kunstplant.


En voilà, je interieur lijkt weer als nieuw dankzij een paar kleine aanpassingen. Woontip: vetplanten en cactussen staan leuk in macramé plantenhangers! Deze bestel je ook heel gemakkelijk bij Xenos. Steeds vaker ziet u ze voorbijkomen, creaties met kleine cactussen en vetplanten in de mooiste vormen en kleuren.


Tuincentrum Thiels speelt hier natuurlijk op in met een ruim aanbod kleine cactussen en vetplanten. Recycle vaasje De recycle vaasjes zijn ontworpen om kleine stekjes van planten in te laten bloeien. Deze hangen mooi in een groepje op de muur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts