vrijdag 23 augustus 2019

Houtetende insecten

Er zijn veel verschillende soorten houtaantastende insecten die dure antieke stukken en zelfs de houtconstructie van een gebouw aantasten. Houtaantastende insecten zijn erin geslaagd een verbluffende variëteit aan levensvormen te ontwikkelen en ze kunnen zelfs comfortabel leven in volledig droog hout. Insecten zijn een lagere groep van dieren.


Sommige daarvan – veelal kevers – komen in hout voor en voeden zich ermee. Kenmerkend voor deze insecten is dat ze tijdens hun leven van gedaante veranderen: het jonge dier (larve) verandert vroeg of laat in een volwassen dier (kever).

Beide lijken in de verste verte niet op . Eén van de meest schadelijke hout-etende insecten die de firma Stop Worm, gespecialiseerd in de bestrijding van houtworm in België, het Noorden van Frankrijk en het zuiden van Nederland tegenkomt in huizen, is de huisboktor. De grote plaag van zacht hout. De larven van de huisboktor of Hylotrupes bajulus zijn één . Alle informatie over houtaantastende insecten.


Perfectkeur, bouwtechnisch adviesbureau met visie! Lage zuurstofconcentraties. Dit kan buiten de deur in een gaskamer, maar ook ter plaatse in een spe- ciaal gebouwde tent.

Een manier om vast te stellen of u inderdaad last heeft van de larven van Boktorren is het Boktor geluid wat het insect maakt. Dit Boktor geluid is in feite het geknaag wat u hoort op het moment dat de larven zich een weg door het hout in uw woning banen. In tegenstelling tot veel andere in dode en vermolmde bomen levende larven lusten ze echter geen hout, maar juist de hout-etende larven van andere insecten zoals boktorren en andere dieren als wormen. Het zijn dus echte jagers en hebben stevige kaken en zes kleine pootjes. De volwassen kevers eten voornamelijk . AVO bestrijding van houtaantastende insecten , houtworm, behandeling van aangetast hout.


Voor alle insecten geldt: hoe geler het poeder, hoe verser, dus hoe groter het risico op een actieve aantasting. Je kan ook altijd een foto trekken van de insecten en de foto in het determinatietopic plaatsen. Aantasting van hout door insecten. In onze streken is de grootste schade door insectenaantasting in houten spanten en vloeren te wijten aan de huisboktor. Zijn larven graven jarenlang een heel netwerk van gangen, die van buitenuit vrijwel niet te zien zijn.


Als de aantasting dan tenslotte ontdekt wordt, zijn de aangetaste. Deze hout-etende insecten kunnen zelfs, in de meest extreme gevallen, een gebouw doen instorten ! De fase als larve duurt het langst, en precies de larve veroorzaakt de meeste schade. De lar- ven van houtetende insecten zijn zel- den te zien omdat ze in het hout zit- ten.


Bij textieletende insecten – kevers, motten, vlinders en vliegen – zijn ze gemakkelijker te vinden.

Als volwassen insect leven ze doorgaans maar enkele. Contacteer Limas Hygienics onmiddellijk als u denkt dat uw huis of bedrijf besmet is met houtborende insecten. Bij houtborende insecten speelt u best op veilig. Wij inspecteren de structuren en verwijderen de hout etende insecten indien nodig, daarnaast geven we u advies om houtborende insecten in de toekomst te . Zouden hier hout-etende insecten aan het werk kunnen zijn?


Hierdoor zullen er meer blad- en houtetende insecten zijn gekomen en dat heeft een gunstig effect gehad op de bosvogels. De aantallen kool- en pimpelmezen zijn constant gebleven: door . Sommige aannemers gebruiken geen voorbehandeld hout voor de realisatie van gebinten, plankenvloeren, balken, muurplaten. Vroeger werd het hout in woningen niet behandeld. Een festijn voor houtetende insecten ! De boorkever, houtetende insecten zoals de huisboktor, de lyctus tasten uw houtwerk aan en kunnen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts