woensdag 5 december 2018

Perenboom soorten

Perenbomen zijn in nederland erg populair. Zowel de handperen die direct gegeten kunnen worden als de stoofperen zijn favoriet. Let bij het uitkiezen van een ras op ziekteresistentie en bestuiving.


Rassen zoals Conference, Doyenne du Comice en Concorde groeien rustig. Saint Remy, Gieser Wildeman en Williams .

Lekker fruit uit uw eigen tuin. Divers soorten handperen en stoofperen leverbaar. Ook verschillende maten en leivormen. DURONDEAU - oude peer soort ontwikkelt door de Waalse kweker Charles Louis Durondeau, middelgroot tot grote bruine peer met blos langs zonnezijde, wit saprijk vruchtvlees, goed van smaak , handpeer en ook goede stoofpeer. GIESER WILDEMAN - uit Nederland afkomstige perenras - kleine . Dit unieke leuke boompje geeft vijf verschillende vruchten, waardoor er gelijk een super bestuiving plaats vindt tijdens de bloei.


Doordat er vijf verschillende vruchten aan groeien kunt u ook van vijf verschillende smaken genieten. Er zijn meerdere plukmomenten waardoor u .

Hier vind u een grote variatie aan soorten perenbomen. Van bekende oude perenrassen als Beurre Hardy, Conference en Gieser Wildeman tot relatief nieuwe perenrassen als de Verdi. In het voorjaar kunt u genieten van de prachtige . Bij ons zijn vier soorten volwassen perenbomen te koop. Elke soort heeft haar eigen grillige vorm en unieke eigenschappen.


Zo is de Gieser Wildeman een stoofperenboom en geven de andere drie soorten een heerlijke handpeer. Van elke soort hebben wij verschillende leeftijden, groottes, een struik of rechtopstaande . Voor slechte gronden zijn halfstammen en hoogstammen op zaailing aan te . In de categorie perenbomen zijn zeer veel Cultivars. De afgelopen jaren zijn er veel rassen ontwikkeld die bijvoorbeeld beter ziekteresistent zijn.


Buiten de verschillende rassen worden perenbomen ook in verschillende . Mini trees voor hagen, terrassen en kleine tuinen, laagstam en hoog stambomen voor grotere tuinen. Je kunt ze in elk formaat kweken. Daarom een artikel over perenbomen.


Als eerste de conference, als startende tuinder is dit de makkelijkste peer, doet het altijd . Kom eens naar de zelfplukdagen van Toffe-Peer! Verkoop van fruit, perenbomen en haardhout.

Een plek waar je welkom bent en kunt genieten van het boerenleven. Ontdek de vruchten van de natuur . Foto 01: Enthoogte bij fruitbomen. Hoogstam geënt op tot m 2) Halfstam geënt op tot m. Laagstam geënt op tot cm. PLANTTIPS VOOR HOOGSTAM- en HALFSTAMBOMEN (appel, peer). Appel- en perenbomen hebben een voorkeur voor een standplaats in de zon of . Kies bomen met dezelfde stamhoogte, plant ze meter uit elkaar.


Bind de takken aan een frame, en snoei ze in een gelijke vorm. Kersen en pruimen groeien harder dan appels en perenbomen. Deze is ook overal goed verkrijgbaar en levert een grote en betrouwbare oogst van oktober tot november. In onze plantenindex kun je alles lezen over de soorten , bijvoorbeeld: Pyrus communis . Ik heb onlangs een perenboom gekocht waarop het kaartje staat dat het niet zelfbestuivend is.


Krijgt de boom dan geen. Sommige niet-zelfbestuivers kunnen wel vrucht dragen , maar doorgaans is het verstandig er een boom bij te zetten van de juiste soort - een ander ras die in dezelfde tijd bloeit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts