dinsdag 25 december 2018

Hortensia verbrand door zon

Plus Ik denk dat deze hortensia verbrand is, mijn man vreest dat er meer aan de hand is. Geen beestjes, schimmel. Ik vond het hier ook nog niet zo zonnig, maar bij nader inzien is er soms toch best wel veel zon geweest. Bij deze lichte kleuren ontstaat dan verbranding , bruin worden van de bloem.


De wat donkerder gekleurde bloemen hebben er geen last van.

De planten mogen niet verdrogen door te weinig water. Wie weet welke Hortensia er beter tegen de zon kan? Bij mij zijn ze mooi wit maar het blad hing slap van de droogte alleen door alle regen nu zijn alle grote bloemen omgevallen en lijkt het wel oor de tuin.


Zijn ze niet door de zon verbrand ? Hij is gevoelig voor nachtvorst en kan verbranden door felle zon. Er ontstonden cultivars met anders getinte bloemen, forse en matige groeiers, en zogenaamde lacecaps. Deze tuilen hebben twee soorten bloemen: kleine . Ze staan in de volle zon , ze krijgen voldoende water en het blad is nog mooi.

Komt inderdaad door verbranding. Waterdruppels op de hortensia werken als vergrootglas, waardoor deze verbanden en bruin worden. Een plaats in de felle middagzon geeft in de zomer mogelijk blad en bloemverbranding. Het blauwkleuren kan bevorderd worden door kali-aluin aan de plant toe te voegen.


De meeste macrophylla soorten bloeien in juli, er zijn echter soorten die al half juni bloeien en ze kunnen tot september door bloeien. Verplaats of verplant de hortensia of bescherm hem met een parasol of een vliesdekentje. En heeft ook bruine randjes.


Ik betwijfel dus of het door de zon komt. Door middel van een laken of parasol zorgt u dat de bloemen niet verbranden. Waarom worden de witte hortensia bloemen bruin, komt dat door de regen en dan de zon erop? De witte bloemen zijn erg gevoelig voor regen, of beregening. Als je langer wilt genieten van je hortensia kies dan voor andere kleuren.


Ook kleuren de bloemen van deze kamerplant prachtig door. Dit gebeurt voornamelijk aan . De bladeren en de bloemen van de Annabelle “ verbranden ” elk jaar weer. De tuindeuren staan open en we zitten zo vaak en zo lang mogelijk buiten.


In de zomer kun je volop genieten van de zon en van een bloemrijke tuin.

Misschien verbrand van de zon of zie je er beetsjes op zitten. De hortensia staat als Tuinplant van de Maand juli. Maar aan de foto te zien staat hij wel in de volle zon.


En een hortensia is een schaduwplanten houd van en humusrijke en vochtige bodem. Is dat probleem dan meteen opgelost door te planten in volle gron Kan toch niet . Voor meer info- klik hier. De hydrangea involucrata is een . De Hydrangea Involucrata.


Dat doen we door sterk aangetaste takken weg te snijden en te verbranden , om verspreiding van de wollige bloedluis te voorkomen. En dat wordt dus door diverse tuinmannen weersproken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts