woensdag 12 december 2018

Euthanasie kat zelf uitvoeren

Zo heb je de wel bekende DA. En het zelf euthanaseren van een dier, wat vaak wordt gedaan dmv een harde klap op de kop. Volgens mij zijn dit wel de.


Paarden in principe een pin, . Hond thuis laten inslapen.

Oude kat , laten inslapen of zelf laten sterven? Waar haal ik cloroform om zelf mijn kat te laten inslapen? Ze is blind geworden en eet en drinkt niet meer. Ze mag sterven, maar bij de dierenarts kost dat 1euro.


Echter niet alleen omdat je dan afscheid moet nemen, maar ik ben ook bang voor het moment zelf. Als wij een dier laten inslapen, laten wij de dierenarts thuis komen. In alle respect kan het dier dan afscheid nemen van dit leven.

Je huisdier moeten laten euthanaseren is voor veel huisdiereigenaren één van de moeilijkste beslissingen om te nemen. Wat komt er allemaal kijken bij euthanasie ? Ik kwam laatst een vrouw tegen die pas haar oude en zieke, zeer geliefde hondje had laten inslapen. Ze vertelde dat het thuis was gebeurd en dat ze het zelf had gedaan, mbv morfine.


Dit zette me aan het denken. Het lijkt me heel mooi om het zo te doen, zonder hulp van de d. Ik heb zelf katten en een kitten moeten laten euthanaseren, maar heb nooit iets gemerkt van pijn. Hooguit het moment dat de naald erin gaat. Maar dat is maar seconde en daarna sliepen ze langzaam in. Zelf denk ik dat alle andere oplossingen veel meer kans op pijn en ongemak geven en dat je . Mijn kat is gediagnosticeerd met fip.


Na enkele dagen bij de DA bleek al snel dat ze bleef achteruitgaan. Eten doet ze nu ook al een dag of niet meer. Ik heb Penny meegekregen naar huis in de hoop dat ze hier wel terug wil eten maar ze weigert.


Penny wilt enkel nog maar in de tuin liggen op haar plekje.

Een dier kan het zelf niet zeggen, wij als dierenarts kunnen alleen maar adviseren, u als eigenaar moet zelf de beslissing nemen. Een hond wordt eerst met een injectie in . Als iedereen slaapt kom je er waarschijnlijk zelf ook niet achter. Voor het bespreken van euthanasie of het uitvoeren ervan nemen we graag de tijd. Dit kan in de kliniek zelf of evt.


Hoe gaat euthanasie in de praktijk? De meeste mensen kiezen ervoor om bij het inslapen aanwezig te zijn. Wij vinden dat ook fijn maar niets moet. Uw dier krijgt eerst een narcoseprik.


Hij heeft epelepsie en suiker. Wij hebben diversen honden en daarvan is een hazewindhond. Daarbij is hij graatmager en zakt door zijn poten en als je hem bij zijn.


Maar dan is het moment aangebroken om het dier in te laten slapen. Je hebt ze maar voor even bij je. In dit artikel wordt beschreven hoe het proces van euthanasie verloopt bij de dierenarts en wat de mogelijkheden zijn na het overlijden van uw huisdier. Ik ben er zelf eigenlijk wel klaar mee.


Vind het zielg voor mijn kater dat hij steeds ziek is , maar ben ook wel klaar met alle kosten. Hij eet nu het duurste voer ever. Zo breed heb ik het niet, Mijn voorkeur zou hebben , laat hem maar inslapen. Maar kan ik dat vragen aan de dierenarts? Waarschuwing: (te) lang verhaal!


Mijn moeder had tot gisteren dus katten. Ik woon vanaf mijn 20e op mezelf, maar . Sindsdien is er een verandering gekomen in mijn benadering van euthanasie. Als dierenarts heb ik hier veel mee te maken.


Het komt nog zelden voor, dat ik het advies geef om tot euthanasie over te gaan. Met name bij katten is dat goed waar te nemen. Alhoewel wij vrijwel alle operaties zelf uitvoeren werken wij nauw samen met gerenommeerde specialisten en verwijzen wij u indien nodig door voor zeer specialistische.


Hoewel de procedure zelf eenvoudig is, zijn de beslissingen die voorafgaan aan euthanasie ingewikkel waarbij veel moeilijke vragen moeten worden beantwoord. In de natuurlijke omgeving (in het wild) zou een zieke kat of hond nooit lang overleven, omdat een roofdier hem als prooi zou uitkiezen. U moet bedenken dat het hart van een hond of kat een heel sterk orgaan is en meestal zijn er andere redenen dat u moet besluiten uw dier een verdere lijdensweg te. U kunt altijd tijdens het telefonisch spreekuur bellen om te overleggen over deze moeilijke beslissing.


Het is ook mogelijk om uw kat thuis in te laten slapen. Hiervoor geldt echter wel een hoger tarief en dit .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts