donderdag 29 november 2018

Aanbouw vergunningsvrij 2015

Aanbouw dieper dan meter. Diepe aanbouw strijdig met bestemmingsplan. U wilt een aanbouw aan de oorspronkelijke achtergevel of zijgevel van uw woning of bedrijfspand.


Stel dat de diepte van de aanbouw meer dan meter moet worden, maar het bestemmingsplan laat de bouw hiervan niet toe. Voor de aanbouw van bijgebouwen aan de woning zoals een veranda, een carport tegen de zijgevel, een annex met bijkeuken of een kleine gelijkvloerse uitbreiding wordt de vergunningsplicht onder voorwaarden vervangen door een meldingsplicht.

Er geldt een maximum van vierkante meter aangebouwde . Voor bouw en verbouw is meestal een omgevingsvergunning voor bouwen ( voorheen bouwvergunning) nodig. Soms is geen vergunning nodig ( vergunningvrij ). Vraag 4: Hoeveel m² ( aanbouw of bijgebouw) is vergunningsvrij ? Het is straks eenvoudiger om zonder vergunning aan- of uit te bouwen of kleine bouwwerken in de achtertuin neer te zetten. Daarin zijn de regels over vergunningvrij bouwen verander zoals bijvoorbeeld de maximale oppervlakte wat je vergunningvrij mag bouwen.


Ik heb een vraag ik heb een perceel van 2m welke reeds is bebouwd met 82.

Let op: vanaf november gelden andere regels met betrekking tot vergunningsvrij bouwen. Zie deze link voor de volledige wettekst. Vanaf november 20kunt u vergunningsvrij uitbouwen tot wel meter diep,. Vergunningsvrij bouwen: extra vierkante meters horeca? Onder andere zijn de mogelijkheden om een aanbouw of bijgebouw te bouwen verruimd.


Tegenwoordig mag op een afstand van niet meer dan 4 . Hebt u een hoekhuis, dan mag u soms ook vergunningvrij aan de zijkant uitbouwen. Voorwaarde is dat uw zijerf niet grenst aan de weg of het openbaar groen. Bovendien moet u een meter vrijhouden tussen de aanbouw en het voorerf en tussen de aanbouw en het erf van de buren. Vanaf de inwerkingtreding gelden ruimere regels voor het bouwen op achtererven zonder dat daarvoor een omgevingsvergunning nodig is. Hieronder som ik een aantal wijzigingen op.


Doet u kleine bouwwerken aan of rond uw woning (plaatsen van een tuinhuis, aanleggen van een vijver of zwembad), dan hebt u niet altijd een bouwvergunning nodig. Voor bepaalde werken volstaat het om de werken met een meldingsformulier bij uw gemeente aan te geven. Op dit moment mag aan een achtergevel of soms een zijgevel een aanbouw of uitbouw van meter diep plaatsvinden.


Deze aan- of uitbouw mag in de toekomst meter diep zijn in plaats van meter. Nu is bepaald dat in het achtererfgebied een bouwwerk van m² mag .

Met een aanbouw aan huis kun je makkelijk je woonkamer groter maken. Volgens deze berekening mag u dus op uw perceel in totaal maan vergunningsvrije bouwwerken bouwen. U hebt al een aanbouw van m² gebouwd.


Die moet van dit totaal afgetrokken worden. Hebt u naast de aanbouw ook nog een losstaande schuur van m² op uw perceel staan, dan moet u . Door het wijzigen van de regels voor vergunningvrij bouwen is het bouwen van een bouwwerk in een achtertuin vereenvoudigd. Moet je eigenlijk een vergunning hebben als je een veranda, serre of aanbouw wilt maken achter je woning? Ik ben bezig met de plannen voor een aanbouw aan een woning.


Wie wil slopen, bouwen of verbouwen, een boom wil kappen of reclame aan de gevel wil hangen heeft vaak een vergunning nodig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts