donderdag 8 november 2018

Blauwe van der laan druif

Witte druiven zijn vaak geel. Er bestaan veel variëteiten met zowel witte ( geelgroen) als blauwe druiven. Deze blauwe druif is goed resistent tegen schimmelziektes en geeft middelgrote smakelijke druiven. Dit ras geeft zeer makkelijk kleine, diepblauwe druiven die goed van smaak zijn: zelfs in een koude zomer zeer zoet.


Hij is sterk en er komen elk jaar middelgrote trossen druiven aan, zelfs in.

De vruchten zijn de welbekende druiven in de kleuren wit (meer iets gelig) en blauw (variërend van blauw tot dieppaars). Wordt gelevert met een stok van cm. V, rose, Echte meeldauw.


Druivenplanten direct online bestellen witte en blauwe druiven. Vroege van der Laan en Boskoops Glorie. De druif Black Alicante geeft donkerblauwe tot zwarte vruchten die en zeer zoete en fijne smaak hebben.


Ras met zeer goede kwaliteit vruchten. Hij is uitermate geschikt voor het Nederlandse klimaat.

De stok is geïntroduceerd door ene heer Van der Laan te Leiden in een. Chasselas druif in Frankrijk bijzonder populair was en ook bekend werd in België, Engeland en Duitsland. Sinds die tijd is het een van . Alles voor de moestuin, kruidentuin en fruittuin bestel je bij de specialist uit Zeeland. Blauwe druivenrassen zijn onder meer: . Net als Menck mag ik mij dit jaar ook weer verheugen op een mooie oogst druiven. Bestel direct online of bezoek ons tuincentrum.


Cibehe- druif , zie Rozyne- druif. Cioutat, zie Peterfelie- druif. Dauphiné, zie Rozyn- druif. Cibebe- druif , zie Rozyne- druif. Druif van Canada, zie Peterfelie- druif.


Daufiné, zie Rozyn- Druif. Binnen 2-werkdagen bezorgd! De bekendste soort is de vitis vinifera waarvan de besvruchten druiven heten. In de spreektaal heeft men het over witte of blauwe druiven en soms zegt men ook witte en rode druiven , uiteraard verwijzend naar de wijn.


Snoei deze druif op twee tot drie knoppen (zie beneden).

We hebben zowel witte als blauwe tafeldruiven uit onze eigen kwekerij. In het eerste jaar kunnen er al druiven geplukt worden. Vers van de druivenstruik , tevens in desserts etc.


De blauwe (Boskoop Glory )is alleen voor valse meeldauw gevoelig, maar . Kleur: lichtgroen, heldergeel als ze goed rijp zijn. Vitis Frankenthaler (Vitis vinifera Frankenthaler, blauwe druif ) Vitis vinifera Frankenthaler, blauwe wijn en tafeldruif druif , Kasdruif, Rijptijd:half september, Productiviteit: . Dat witte ras is erg vatbaar voor echte meeldauw in de zomer en dan is er ook een sterke groeiverzwakking. Controleer regelmatig de bladeren op eventuele schimmelaantasting en neem . Je hebt buitendruiven die in normale zomers een voldoende grote en lekkere oogst leveren én je hebt druiven die om optimaal te renderen . Boskoop Glory: zeer rijkdragend soort, is zoet en sappig, heeft tevens een mooi verkleurend blad in de herfst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts