dinsdag 13 november 2018

Photinia red robin snoeien

De glansmispel is een onderhoudsarme heester, kent weinig ziekten en plagen en heeft weinig snoei nodig. Een glansmispel moet wel beschutting . Omschrijving: Hoogte tot 4m indien niet gesnoeid. Lees hier alles over de verzorging, snoei en bloei van de groenblijvende Glansmispel of Red Robin , mooi vanwege bladverkleuringen, bloemen en bessen.


Ik ben benieuwd hoe de boom er nu uit zal gaan zien.

Als je de struik of boompje wilt snoeien , kun je dit het beste in het voorjaar doen. Om de struik te verjongen, kun je terugsnoeien tot het oude hout. Een haag kan ook in de zomer gesnoeid worden. Er zullen zich meer felrode bladeren ontwikkelen.


De redactie van tuinadvies. Doordat snoei zeer goed wordt verdragen is het ook een gewaardeerde haagplant. Glansmispels groeien niet te snel hierdoor kunt u volstaan met een snoeibeurt in het voorjaar, na de nachtvorsten.

En eenmaal in september zodat de haag weer strak in najaar en winter ingaat. Als er al gesnoeid moet worden, dan is het vroege voorjaar de aangewezen tijd daarvoor. Op sterk terugsnoeien tot ver in het oude hout reageert de struik doorgaans goed. Wie een (formele) haag van . Photinia x fraseri heeft weinig snoei nodig.


De Glansmispel is thuis in ons klimaat en kent weinig problemen. Soms is de plant wat slungelig en dun bezet als deze nog jong is, dit valt makkelijk op te lossen door snoei toe te passen in de lange slungelige takken. Deze vormsnoei kan worden toegepast tussen maart en november.


Je hoeft de boom nauwelijks te snoeien , dit doe je alleen voor de vormbehoud. Maart is het beste moment om de boom te snoeien. De nieuwe bladeren van de photinia fraseri red robin lopen rood uit en verkleuren later in het jaar naar groen. Deze zijn tot op heden nog niet gesnoeid geweest en staan er nu inmiddels bijna jaar.


In het voorjaar krijgt deze boom schemvormige witte bloemen, heel mooi hoor. Frequentie van snoeien Jaarlijks snoeien om een bossige plant te bekomen verdraagt goed snoei Wanneer snoeien In maart - april, na de ergste vorst Ziektes Ja, . Je kunt ze kopen als heester of als boompje op stam. Beschrijving: Bladhoudend.

Bolrond snoeien tijdens de groei. U moet wel rekening houden met het snoeien en onderhouden van deze leiboom. Dit komt doordat de leiboom over het algemeen jaarlijks keer moet worden gesnoeid.


Door te snoeien stopt de groei van de geknipte tak en creƫert de tuinplant nieuwe scheuten. Tuinforum onderwerp: Snoeien photinia red robin. Bekijk alle reacties via groeninfo. Wintergroene haag, rood uitlopen heel dicht van gewas.


Volwassen hoogte: meter. Grondsoort: voedzaam, humusrijk, goed gedraineerd. Standplaats: zon, halfschaduw, schaduw, beschut.


Wanneer dit gebeurt, is het belangrijk de planten terug te knippen (maar niet tot in het bladloze hout).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts