zondag 11 november 2018

Camelia bloeitijd

Vooral de roodbloeiende struiken zijn populair. Ze bloeien in maart-april Wanneer snoeien. De meeste soorten bloeien langdurig van februari tot mei.


Deze langbloeiende plant heeft donkergroen glanzend en leerachtig blad. Staat je camelia in bloei ?

Schud er dan elke dag eens aan. Dan vallen de bruine, verwelkte bloemen af en ontsieren ze niet langer de plant. Zorg dat je camelia nooit uitdroogt. Geef geen mest en zo weinig mogelijk water tussen mei en september, dat verstoort de knopvorming. Een camelia snoeien is.


Na de bloei blijven de donkere groene bladeren van de struik een trekker in de tuin. De oorsprong van de camelia ligt in het midden en zuiden van China, grote delen van Japan en het oosten . Vergelijkbaar Regenwater is in het algemeen minder hard (dH) dan leidingwater.

Graaf in de grond ook enkele roestige spijkers in. De struik is een liefhebber van ijzeroplossingen. Strooi halverwege de zomer een kaliumrijke meststof en besproei de grond na het uitstrooien ervan. De plant wordt kort samengevat, een beetje zielig.


Het duurt jaren voordat er een bloem komt aan deze zaailingen. Als u er niet verder mee wilt kweken, is het beter om de zaaddozen eraf te knippen, meteen na de bloei. Het kost de plant veel energie om zaden te . Ook wel bekend als de Camelia , Japanse roos. Grondsoort, Goede tuingrond.


Toepassingssuggesties, Solitair, Oosterse tuin of Patiotuin. Camellia japonica - Camellia , Japanse roos. Alle soorten hebben baat bij een vormsnoei. Zowel jonge als oudere planten kunnen voor de vorm worden teruggesnoeid. Alhoewel oudere planten vaak helemaal geen snoei meer nodig zullen . Ze worden vooral in Japan zeer gewaardeerd vanwege hun vroege bloei.


Vaak behoren ze tot de eerste bloemen die in de late winter opengaan. Liefhebber Ton Hannink legt het uit.

De nederlandse naam is Camelia , familie van de Theaceae. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. Verdraagt een temperatuur tot -gr. De bladeren zijn donkergroen.


Houdt niet van snoeien, beperkt houden tot enige vormsnoei. Het verwijderen van de scheuten mag alleen worden uitgevoerd om de struik te verjongen. Soms groeien er stakerige scheuten binnen de struik. Verwijder die zo laag mogelijk aan de . Er zijn ook cultivars met meerkleurige, . Alsof de rozen al in maart staan te bloeien, net zo overweldigend en kleurrijk is de camelia , ook wel Japanse roos (!) genoemd.


Zodra de zon in het vroege voorjaar meer kracht krijgt, begint de camelia te bloeien en gaat daarmee door tot in mei. Nadeel van die vroege bloei : het maakt de plant gevoelig . Wat kan hij doen om hem weer in bloei proberen te krijgen? De Sasanqua en zijn hybriden zijn veel minder winterhard.


Er komen hier ook steeds meer hybriden van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts