woensdag 7 november 2018

Perzik plant

Hoewel de naam anders doet vermoeden, is de wilde perzik geen wilde plant , maar een type perzik dat groeit aan een groep gecultiveerde rassen. De vruchten worden gekweekt in landen als Spanje, Portugal, ItaliĆ« en Nieuw-Zeeland. Enkele voorbeelden van rassen zijn: Saturne (ofwel Platicarpa), het meest aangeplante . Planten is ook nog mogelijk in februari en maart.


De meeste perzikrassen zijn zelfbestuiven maar een goede kruisbestuiving geeft meer en dikkere vruchten. Luchtig gesnoeide fruitbomen zijn minder vatbaar .

Zaaien is een heel eenvoudige manier om planten te vermeerderen. De maanden augustus en september zijn meest geschikt om deze vermeerderingsmethode te doen. Voor fruitbomen wordt deze methode meestal niet gebruikt, met uitzondering voor sommige onderstammen.


Perzikbomen zijn een uitzondering, die wel . Koop een jonge perzikboom in een tuincentrum of bij een kweker. Je kunt natuurlijk ook proberen zaadjes te planten en op die manier een boom te kweken , maar dit duurt wel langer en is bovendien moeilijker. Een perzikzaadje doet er namelijk tot jaar over om zich tot een bloeiende perzikboom te ontwikkelen. Kies een warme plek op het zuiden om je perzikboom en abrikoos te planten.


Voor het behouden van de grondstructuur en een goede hergroei brengt u na het planten een mulchlaag aan van verteerde mest, compost of champignonmest ( champost).

Hiermee voorkomt u ook dat de grond uitdroogt en verbetert het bodemleven. Perzik Uit , de vrije encyclopedie. Plant de kiemende pit op een beschutte plek, of in een pot, geen mest ! Deze simpele methode is . Een bijzondere fruithaag van perzikbomen kan je zelf ook maken! Diverse fruitsoorten zijn te gebruiken als verticaal groeiende leivorappel-, peer-, kers- en pruim. Oude perziktakken met takverkaling geven onderaan geen nieuwe twijgen meer.


Enkel aan het uiteinde is er nog voldoende hergroei. Het sortiment perzikbomen dat de tuinliefhebber ter beschikking staat, is groot. Niet alleen is er een flink aantal verschillende rassen, u kunt ook kiezen tussen bomen met en zonder kluit en bomen die in containers zijn opgekweekt. Bijna alle rassen zijn zelfbestuiven zodat een tweede boom niet per se nodig is. Prunus persica Men heeft witvlezige perziken en ook geelvlezige perziken.


Boomgerijpte witvlezige perziken zouden het lekkerste zijn. Op droge, arme zandgronden is als onderstam de perzikzaailing het meest geschikt. De kwaliteit van de smaak hangt echter meer af van de vruchtgrootte, groeiplaats, ras en rijpheid dan . Maar aan gans het forum ook groetjes,en zeker aan Paulien, maar ik heb hier een plantje,dat ik niet kan thuiswijzen wat voor plant inheems maar.


De perzik is zeer zoet en heeft wit vruchtvlees, ook is hij opvallend rood van kleur. Het eerste jaar de boom beschermen bij late vorst van meer dan -graden . Ik zou graag een boom hebben waar ik zelf mijn perziken van kan oogsten maar enten vind ik niet zo tof en begrijp ik niet zo goed.

Sommigen zeggen ook dat sommige soorten fruit zich alleen maar zo kunnen vermenigvuldigen. Maar die soorten zijn toch al eeuwen oud en vroeger was er toch niemand om . Groeihoogte: 1- 2cm. Geef de struik een beschut en warm plekje in de volle zon. Teelt in een kas of serre is ook mogelijk.


De perzikboom stelt meer eisen aan de grond en er zijn nogal wat mislukkingen bij het planten. Op een zonnige plaats en in een kalkrijke grond groeit een perzikboom zeer goed. De perzikboom geeft heerlijke, donzige, aromatisch ruikende vruchten van bijzondere kwaliteit indien . Hoe kan je krulziekte op perzik herkennen? Welke schade kunnen ze aanrichten aan je planten ? Dank voor het delen van je ervaring, oude plant !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts