vrijdag 16 november 2018

Curcuma vaste plant

De Curcuma is typisch een plant die veel geeft en weinig vraagt. Ze staat het liefst op een lichte en zonnige plek op de vensterbank maar ook in de serre of op het balkon bij een temperatuur vanaf 15°C. Geef uw Curcuma wekelijks twee keer water en doe er eens in de twee weken een scheutje vloeibare plantenvoeding bij . In steeds meer plantenwinkels komt de plant in aanzien.


In tropisch Aziƫ groeit de plant aan de voet van hellingen van gebergten. Ook op het gebied van verzorging is de Siam Curcuma niet veeleisend.

Simpelweg genoeg water af en toe. Plant de kurkuma in een ruime pot, voorzien van een laagje potscherven, gevuld met verse humusrijke, goed doorlatende potgrond. Zet deze op een plekje in de volle zon binnenshuis.


De kurkuma groeit graag in vochtige grond die tussentijds even droog wordt. Dat heeft zijn uitwerking niet gemist. Met de introductie van de Siam-lijn zijn zeven nieuwe, bijzondere kleuren toegevoegd aan het assortiment, van donkerroze tot helder wit.


Ook de bladeren hebben iets. Planthoogte bij aankoop.

Een opvallende schoonheid. Iedere plant groeit en bloeit op zijn eigen manier. Hierdoor zijn ze niet het hele jaar verkrijgbaar. Deze plant houdt vooral van de lente, zomer en de herfst, informeer . Cyclamen hederifolium Album cyclaam voor in de tuin met knolletjes winterharde vaste plant. Vinca of maagdenpalm kan woekeren door de tuin als wintergroene bodembedekker - Vinca major en Vinca minor zijn doorlevende vaste planten.


Romneya coulteri is een opvallende verschijning. Ze heet ook Californische boompapaver en behoort tot de Papaveraceae. Nu staat er op het kaartje van de plant dat je uitgebloeide bloemstengels moet verwijderen, alleen hoe doe ik dat? De meest belangrijke soort is Curcuma Longa, oorspronkelijk uit India, maar later ook gekweekt in Ceylon, East Indies, Fuiji en . CURCUMA zEDoARIA: WELRIEKENDE KURKUMA.


De plant heeft grote, groene, langwerpige en spitse bladeren. De lichtgele bloemen groeien in trossen. De verse wortelstok heeft een beige schil en is binnenin feloranje van kleur.


Geelwortel is een tropische, vaste plant , die hier in Europa ook als kamerplant verkocht wordt. Koop dan wel een stevig stukje wortel met een bladknop. Cryptotaenia Vaste plant , groente, keukenkruid.


Echte cipres, kamercypres Cupressaceae Curcuma Tropische plant, keukenkrui kuipplant, snijbloem.

De Siam Curcuma is een dankbare plant. Het is een vaste plant met een wortelstok. Uit de wortelstok groeien wortels met daaraan sigaarvormige knollen.


Zowel de wortelstuk als de knollen worden voor het keukenkruid geelwortel gebruikt. Curcuma longa is ook bekend onder de namen Kurkuma en ook wel koenjit of Indiase geelwortel. Deze geneeskrachtige plant behoort tot de familie van de Zingiberaceae of gember-achtige. De kurmuma kan ook goed als kamerplant in huis gehouden worden. In het najaar verschijnen witte en soms roze bloemen welke . Beschrijving van kurkuma, geelwortel of koenjit, Curcuma domestica ( Curcuma longa).


Lees meer over de kenmerken, gebruik, etc. Ook kan de plant prima overgeplant worden in de volle grond zolang die maar goed vocht opgeeft en de plant niet uitdroogt. Dan kan de knol het jaar erop in de . De plant kan vast blijven staan als de knol verder vorstvrij blijft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts