donderdag 27 september 2018

Seringenboom stekken

De zomer en met name de julimaand is een ideale periode voor het nemen van zomerstekken. De jonge scheuten van vele planten zijn reeds mooi ontwikkeld maar nog niet verhout, ze stralen bovendien van groeikracht en vitaliteit. Het tuincentrum of de kwekerij bij jou in de buurt moet in staat zijn om variëteiten van seringen aan te raden die het goed doen bij jou.


Je kunt ook stekken of uitlopers van de seringenstruik van een vriend of de buren verplanten. Hoe en wanneer moet je de Serin.

Tuinforum onderwerp: seringen stekken. Bekijk alle reacties via groeninfo. Mijn mooie sering is omgevallen vannacht. Nu gaat het nieuwe plantje zweten. En zorgt het voor zijn eigen vocht.


Na een aantal dagen gaan er worteltjes onwikkelen aan het stekje. Als het goed is aangeslagen zie je groene puntjes komen. Vooral niet te vroeg het plastiek er af halen.

Op deze manier kun je eigenlijk alles stekken. Werkwijze bij het afleggen. De meeste planten worden afgelegd van zodra de groei beëindigd is, meestal juli of augustus. Van snelgroeiende soorten zoals hazelaar, moerbei, sering en esdoorn kunnen in het voorjaar jonge scheutjes ingelegd worden. Vijgen, pruimonderstammen en mirabelpruimen bewortelen vaak beter . Een sering kan niet op de gewone manier vermeerderd worden, zoals stekken.


De sering is nml geent op een onderstam. Een vaas met seringen , van Mary Cassatt. Ik wist niet dat seringen zulk onkruid zijn, met al die uitlopers eromheen. Maar ja, als hij bloeit vergeef ik hem dat wel weer ;). Nieuwe start met nieuwe kipjes.


Heesters die ideaal zijn voor een zomerstek zijn: palmboompje (Buxus), struikheide (Calluna), Amerikaanse sering (Ceanothus), dwergcipres ( Chamaecyparis), dopheide (Erica), hortensia (Hydrangea), lavendel (Lavandula) , struiklavatera (Lavatera), beverboom (Magnolia), mahoniestruik (Mahonia), . Hier lees je hoe en wanneer je een sering moet snoeien. Snoei ook een mini- sering of Amerikaanse sering. Maar kwam er toen achter dat stekken niet echt gebruikelijk is.


Normaal gesproken bereikt de sering een hoogte van. De gewone sering heeft lichtgroene, gladde onbehaarde bladeren in de vorm van een hart.

Neem vroeg in de zomer onverhoute stekken. Ook inspuiten met een (haar)lak is een idee. Siernetel (Coleu blumei-hybride) is zeer de moeite waar vooral door het felgekleurde bla dat in allerlei variaties voorkomt.


In een mooie pot komt dit kleurenspel nog beter tot zijn recht. Stekken is heel eenvoudig: u knipt een top uit de plant en plaats deze in . Er zijn verschillende soorten sering. Lees hier meer over het planten en verzorgen van sering. Algemene omschrijving De Indische sering is een loofboom met naar seringen ruikende bloemen.


De boom komt oorspronkelijk uit Azië en Australië, maar komt ook in het Middellands zeegebied voor. In Nederland en België wordt de boom. Wit, purper en roze zijn het meest als kleur in zwang. Voor versieringen en verwerkt in een grafboeket wordt de sering veel gebruikt.


Voor verschillende doeleinden wordt de sering vrijwel het hele . Kruidnagels, krünagelboompje, nagelboom). Syringa vulgaris (bot.) Common Lilac (Eng.) Lilas commun (Frans). Oleaceae - olijffamilie. Het is een prachtige heester met bloesem . Seringen bloeien gewoonlijk in mei. Een andere benaming is herfstsering, omdat de bloeiwijze op die van de seringen lijkt.


Het vermeerderen van de vlinderstruik gaat door middel van stekken of zaaien. De stekgrond is niet zozeer van belang, al zullen de stekken in luchtige en enigszins vocht vasthoudende grond sneller aanslaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts