dinsdag 18 september 2018

Hulst flink terugsnoeien

Zuilvormen zijn zoals de natuur het heeft bedacht. En je hebt zuilvormen waarbij de kweker een kleine. De ene keer wordt er gezegd snoeien in het voorjaar, de andere keer snoeien in het najaar. Deze verschillende uitleg.


Als een oude struik met een lelijke vorm een keer flink teruggesnoeid wordt, knapt hij daar behoorlijk van op. Haagplanten zoals Taxus, Buxus, hulst en liguster hebben slapende knoppen.

Hulst ( Ilex acquifolium ) snoeien. Om zijn vorm te laten behouden kan de struik in maart flink gesnoeid worden. In deze periode kunnen ook lelijke, dode of te lang geworden takken verwijderd worden. Alle hulsthagen en heggen . Ach, gezien de voortvarendheid waarmee rond kerst hulst gesnoeid wordt kan deze plant echt wel wat hebben, dus gewoon doen. Ik snoei mijn hulst elk jaar en dan wordt ze voller en krijgt geen hangende takken.


Wat kiki zegt flink snoeien kan hij tegen. Als hulst ergens goed tegen kan, dan is het snoei.

Het is een van de weinige planten die het verdraagt als de plant tot de stam kaal gesnoeid wordt, ze loopt gewoon weer uit. Nu hoeft het natuurlijk niet zo rigoreus, maar het geeft maar aan dat je niet bang hoeft te zijn om de schaar er eens flink in te zetten. Na de langste dag is het voor de natuur nog een soort van tweede voorjaar, waar veel planten nog een nagroei geven. Hij zal zeker nog wel dit jaar uitlopen, maar pas volgend jaar, flink gaan groeien. Maar een gezonde hulst loopt altijd na.


De Ilex verdraagt sterke snoei , zelfs indien je een heel oud verwaarloosd exemplaar met een beugelzaag tot een meter boven de grond afzaagd zal deze weer uitlopen, en uiteindelijk weer een mooie gedrongen struik worden. Bij voldoende dikte vormt een haag van hulst een ondoordringbare barrière. De ideale periode voor het snoeien van wintergroene ilexhagen strekt zich uit van begin juni tot half september. Er kan nog rond half augustus gesnoeid worden, . Voor vormsnoei is in het voorjaar soms een extra knipbeurt nodig.


Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Hieronder een beschrijving van hoe kleinfruit gesnoeid kan worden. In deze video kunt u zien hoe u de hulst het beste kunt snoeien. Van Snoeien hulst tot tuinaccessoires. Ook handige informatie over bloembollen en planten.


Geniet jaar op jaar van die heerlijk geurende vlinderstruik door hem ieder jaar flink te snoeien. Een vlinderstruik snoeien doe je aan het eind van de winter wanneer de kans op vorst overdag voorbij is. De plant maakt snel nieuwe takken en lange scheuten.

De gewone of scherpe hulst Ilex aquifolium is een groenblijvende, sterk vertakte, meestal vrij stijf omhoog groeiende heester of zelfs boom. Snoeien is geen probleem, je kunt hem zelfs in vorm snoeien. De laurierkers of lauriehaag is een dichte, wintergroene struik.


Door de snelle groei moet je een laurier snoeien om hem binnen de perken te houden. De Coniferen lopen daar niet meer uit, de Lavendel soms wel, maar vaak ook niet. Knip dus tot op de groene delen. Doe dit in het voorjaar, anders kijk je een hele winter tegen een kale stam aan.


Oke, heb hem zo op straat gevonden met nog een hoop dooie bladeren. Maar dus alle bruine takken eraf ? Voelen ook heel droog aan dus zijn denk ik wel dood. En hij gaat in een specikuip op mijn balkon met wel veel zon.


Je kan de hulst ook flink terugsnoeien. Afzagen zou ik niet doen, want dan loopt hij waarschijnlijk weer uit. Gelieve Inloggen om te deelnemen aan het gesprek. Op tuinplantenwinkel vindt u tips over het snoeien van elke struikroos. Koop vertrouwd uw struikroos op tuinplantenwinkel.


Als u de roos terug snoeit en een keer flink water geeft, en wat voeding die snel werkt toevoegt moet hij binnen een paar weken echt blad gaan maken. Toch, ondanks dat al meer dan jaar de (vak) literatuur en tijdens congressen de voor bomen schadelijke effecten van het “Toppen van bomen” wordt uitgelegd , blijft het een veel gebruikte snoei maatregel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts