maandag 10 september 2018

Kleine japanse tuin maken

In de herfst verkleurt het helder rood. Deze compacte sierheester is heel geschikt voor de kleine tuin , voor de border en voor . Hier en daar kan een Japanse lantaarn . Denk bijvoorbeeld eens aan een lichte en fijne struik op de voorgrond van de tuin met andere rustige struiken op de achtergrond. Je kunt ook werken met niveauverschillen zoals een klein heuveltje waar weer andere planten staan.


Daarom is voor de meeste mensen die een Japanse tuin willen aanleggen het gebrek aan achterliggende kennis geen probleem.

In het grind zijn kleine eilandjes aangebracht van aarde waar mos opgroeit met enkele grote stenen, meestal een oneven aantal. Het grind wordt elke dag door monniken . Water is op een hele eenvoudige manier in een tuin te verwerken, bijvoorbeeld een kleine of grote vijver, beekje of een waterelement. Heb je een wat grotere waterpartij of beek, dan zou een bruggetje ook niet misstaan! Planten maken een oosterse of Japanse sfeer compleet.


Deze kun je in principe zo groot of zo klein maken als je zelf wilt. Niet alleen in de grootte kun je variëren, maar ook qua vormen kun je alle kanten op. In Japanse tuinen hangt vaak een rustige, maar toch spannende sfeer.


Om deze sfeer in je eigen tuin te krijgen, kan je gebruik maken van.

Natuurlijk is het wel aan te raden om je ook bij. Veel Japanse tuinen hebben een wandelpad dat leidt naar een klein huisje of een vijver. Als je door de keukendeur van tuinontwerper Spencer Viner naar buiten stapt, kom je in een groene oase terecht.


Ondanks de geringe grootte van de tuin , niet meer dan m², groeien er onder meer Japanse esdoorns, een treurwilg en wel tien kleinbladige lindes (Tilia cordata). Een Japanse tuin hoeft niet groot te zijn. De Japanner probeerde op een klein stukje grond (meestal een binnenplaats) het beeld van de omliggende natuur zo nauwkeurig mogelijk in het klein na te bootsen. Alles in de tuin had een symbolische functie. In onze westerse tuinen kunnen we heel goed een . De bekende Japanse bonsai is een snoeistijl en vooral bekend van de kleine in vorm gesnoeide bomen of struiken.


Deze bonsaiboompjes worden in het algemeen als kamerplant gehouden. Voor in de Japanse tuin is het ook mogelijk om een reuzenbonsai te maken. Kies hiervoor het liefst een wintergroene struik uit, . Om uw eigen look-a-like Japanse tuin zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen is het aan te raden om van tevoren een tuinontwerp te laten maken. Bij het aanleggen van de Japanse tuin gaat het om afmetingen en schaal.


In feite kan een Japanse tuin als een abstracte vorm of miniatuurweergave van een landschap worden beschouwd. In Japan wordt vaak de natuurlijke omgeving als voorbeeld genomen. Of het nu gaat om de aanleg van een grote of kleine Japanse . Het concept van de Japanse tuin is afgeleid van de Chinese tuin en werd samen met het Taoïsme in Japan geïntroduceerd.


De eerste Chinese tuinen.

Bij kleine tuinen wordt vaak gebruikgemaakt van doorkijkjes. Bij planten voor een Japanse tuin kun je denken aan grassen als bamboes of zwart gras ophiopogon. Zorg er daarom voor dat de plant altijd voldoende water krijgt en in een niet te kleine pot staat.


De wuivende en ritselende. In Appeltern is een compleet parkonderdeel ingericht met oosterse ingrediënten. Een echte Japanse tuin is gebaseerd op mystieke elementen en historische beginselen. Alles heeft te maken met de stand van de zon, de relatie met elementen als water, lucht en religie. In een Japanse tuin horen drie natuurlijke elementen: water, groen en steen.


Lees onze tips en welk grind en steen in een Japanse tuin of Zen-tuin passen. Naar mate Arjan meer leerde over Japanse tuinen, begon hij met de aanleg van een kleine Japanse hoek achter in de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts