maandag 3 september 2018

Avocado plant verliest bladeren

Ik heb een avocadoboom die hoog is. Hij heeft al een houten stam van omtrek van cm. Eind oktober gaat hij naar binnen en eind mei weer naar buiten. Bladeren gaan niet hangen.


Deze boom gebruikt redelijk wat water.

Inderdaad verliest hij in de winter wat (onderste) bladeren (die bruin worden), doch de plant krijgt er elke lente weer een massa nieuwe bladeren bij, en schiet telkens weer een heel stuk de lucht in. Wacht tot de pit gaat ontkiemen. Hierna zal de avocado ook bovenop ontspruiten, waarbij hij een knop maakt die opengaat en waaruit een tak met bladeren zal groeien. Gele bladeren geven aan dat er te veel water is en wanneer ze bruin kleuren, is de plant uitgedroogd. Om niet alleen in de hoogte, maar ook in de breedte te groeien, knijp je de nieuwste blaadjes . De boom zelf verliest zijn bladeren niet en draagt spiralig ingeplante bladeren.


De bladeren verschillen van ovaal tot rond staan op korte bladsteeltjes.

De boom wortelt oppervlakkig en kan daardoor niet zoveel water opnemen. Het is dus aangeraden om regelmatig water te geven. Nochtans houdt de plant.


De boom zat al die tijd goed in het blad , maar om de een of andere reden worden alle bladeren in rap tempo bruin en sterven ze af. Dit zijn kleine orgaantjes waarmee alle planten water opnemen. U kunt een soort van dwerg avocadoboom kweken die nog vruchten geeft ook.


De avocadoboom is dus slecht in staat om water op te . Maar u moet wel veel geduld hebben. Overigens bestaat er een kans dat, als u de plant in de winter in de volle grond buiten laat staan en de wortels bedekt met bijvoorbeeld stro, de stam en het blad zal afsterven maar deze het . De Avocado staat bij ons binnen in de wintertuin en vertoont al een tijdje die bruine rand rond het blad. Toelichting: ik heb zelf een plant uit een avocadopit gekweekt. Deze plant heeft tijdens de zomer op het terras gestaan en deed het zeer goed.


Met de winter in aantocht, heb ik deze binnen geplaatst. Nu verdorren alle bladeren van deze plant en verliest hij al zijn bladeren. Het wordt langzaam verliest al zijn bladeren in feite heeft slechts links en ze zijn bruinen.

Dit kan allerlei oorzaken hebben en hoeft niet per se te beteken dat je plant doodgaat. Ga dan ook niet halsoverkop extra water geven of de plant verplaatsen, kijk hieronder even rustig wat waarschijnlijk de oorzaak is van de verandering in het blad van je plant. Zorg ervoor dat je de plant dagelijks water geeft. Het is een groenblijvende plant , hoewel sommige planten hun bladeren verliezen vlak voor of tijdens de bloei.


Als de bladeren aan het einde bruin worden heeft de plant juist te weinig . De boom draagt spiraalsgewijs ingeplante bladeren , van sterk variabele, ovale en langwerpige vorm. Ik ben nu met een test bezig, een lantana met tabletten, en een zonder. Voor de rest behandel ik ze hetzelfde. De plant zonder tabletten kreeg eerder bloemknoppen dan de plant met. Verder is er geen enkel verschil te zien.


De stam is bedekt met een grijze en gegroefde schors. Heeft iemand goede ideeën om er vaste planten bij te zetten die ook gemakkelijk als snijbloem gebruikt kunnen worden? Bij mij worden er ieder jaar weer gaten in de bladeren gegeten waardoor er in het najaar geen mooi blad meer te zien is. Wat en hoe kan ik dit het beste .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts