zondag 17 november 2019

Bloembol zonder aarde en water

Amaryllis als droge bol - de amaryllis kan ook eenvoudig als droge bloembol in de woonkamer tot bloei komen. De amaryllisbol heeft zoveel kracht in de bloembol zelf dat deze zonder water of aarde kan bloeien. Leg de bollen eventueel voor gebruik eerst een nacht in een emmer water en leg de bloembollen daarna in . De Colchicum is een hele aparte bol want je kunt hem gewoon in een potje zonder aarde zetten en dan gaat hij toch bloeien.


Helemaal zonder aarde kan hij echter niet want daarna moet hij wel de grond in. Het principe is eenvoudig: de bol verzameld voedingsstoffen en water en in het najaar maakt hij .

De Amaryllis is een bloembol die heel eenvoudig in bloei is te krijgen. Daarnaast kunt u amaryllis planten in een vaas of glazen pot, zonder grond. U heeft daarvoor wel een geschikte glazen vaas nodig, die de bol goed vast zet terwijl de wortels in het water hangen. Voordat u de bol gaat planten, wordt de bol ook wel een uurtje in en bak met lauw water gelegd.


Zodra de knop en het blad verschijnen, heeft de amaryllis dagelijks meer water nodig. De bol heeft zoveel energie opgeslagen dat ze ook zonder aarde in bloei komt. Buiten zal er een mooie bladplant tot ontwikkeling komen en misschien een tweede bloei. Door het blad vergaart de bol veel energie en zal .

Bollen kopen zoals hyacinten, narcissen en amarillis - bollen voor in de huiskamer op water te planten. Elk najaar worden er overal op de hele wereld ontelbare bloembollen geplant. Deze Narcissen kunnen zowel op steentjes als op water groeien, alsook opgepot worden in gewone potgrond of aarde.


Maak eerst de aarde goed los met een spade op de plaats waar de bloembollen komen. Maak het gat dicht met de uitgegraven aarde en druk het wat aan. Het is belangrijk dat de pot diep genoeg is, en dat er een gat onderin zit, zodat het teveel aan water kan weglopen.


Haal het plastic potje van de bollen af en verwijder de aarde , zorg dat de aarde droog is, dan gaat het een stuk gemakkelijker! Wees een beetje voorzichtig bij het verwijderen van de aarde met je handen want de wortels breken snel af. De bollen krijgen bloem in de bollenglazen en bloeien zonder aarde. De naam van de bloembol komt van een mooie atleet die in de Griekse mythologie wordt beschreven. Apollo aanbad hem en zijn naam.


De bol van de hyacint rust op de versmalling in het glas en hangt net boven het water. Geef de pot in het begin weinig water , totdat het wonder van de omhoog schietende stengel zich openbaart en er blad komt. Het water kan troebel worden, maar dat kan dan zonder problemen worden ververst. Dat komt omdat bloembollen in eerste instantie niet kunnen laten zien wat ze in huis hebben.


Wanneer de bollen na het bloembollen planten zich te goeddoen aan aarde en wat water , dan ontpoppen ze zich tot ware tuinjuwelen. De droge bloembollen transformeren tot prachtige .

Na de rust haal je de bol uit de pot en verwijder je het oude blad en de oude aarde. Dan is de aarde makkelijk bewerkbaar. Bloembollen in potten hebben in de periode na het planten ook water nodig omdat de grond in potten sneller uitdroogt. Plant ze in goed losgemaakte grond met de punten naar boven, met een bollenplanter. Of vul een bloempot met lagen bloembollen boven elkaar, de zogeheten lasagne-methode.


Plaats de bollen die het laatst bloeien onderin, en bedek elke laag met aarde. Zo heb je het hele voorjaar bloeiende bloembollen die elkaar . Toch groeit en bloeit de plant gewoon door, zonder aarde. KortoVeel planten hebben geen aarde (meer) nodig, zolang ze maar de juiste voeding, licht en vocht krijgen. Bij sommigen van jullie heb ik weleens hyacinthen of amaryllissen gezien, die zonder pot of aarde toch geheel tot bloei kwamen.


Ik dacht dat deze altijd in de aarde moest, ik vind het al raar dat die hyacinten het zo goed doen zonder water. Voor alle mensen die de winter te slim af willen zijn en het voorjaar in huis willen halen, zijn er bloeiende bloembollen -op-pot. Ze hebben behoefte aan voldoende water , dus kunt u het beste tweemaal per week controleren of de potgrond vochtig genoeg is. Bloembollen kan je overal planten.


Zet de bollen in de aarde. Plaats ze wel niet onderaan een heuvel of een plek waar het water slecht weg kan, anders gaan ze rotten in een grond die te vochtig is. Zorg ervoor dat het gaatje niet te puntig is.


Je bloembol zou halverwege kunnen blijven steken zonder dat de onderkant echt de aarde raakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts