donderdag 7 november 2019

Kat doden met insuline

Xylitol zorgt in te hoge dosering bij honden en mogelijk ook bij katten voor extra aanmaak voor insuline en daarmee een sterke daling van de bloedsuikerspiegel. Dit met alle gevolgen van dien tot aan de dood toe. Slecht stuks kauwgom kan al te veel zijn voor een hond van 4-kilogram lichaamsgewicht.


Van een onzer verslaggevers STEENBERGEN - Insuline , de stof die is aangetroffen in het lichaam van twee patiĆ«nten uit verpleeghuis De Lindenburgh in Steenbergen, is een hormoon dat het lichaam in staat stelt het suikergehalte ( glucose) in het bloed te reguleren. Het wordt door het lichaam zelf .

Want levensmiddelen die voor mensen onschadelijk zijn, kunnen dieren doodziek maken. Xylitol, dat als suikervervanger in veel levensmiddelen zit, veroorzaakt bij hon kat en konijn een insulinestijging , wat een levensbedreigende afname van de bloedsuikerspiegel tot gevolg heeft. Ook kan een hoog glucosegehalte in het bloed (bij vormen van stress) optreden zonder dat de urine glucose bevat. Andere testen dan de glucosetest zijn dan ook nodig om te voorkomen dat er onterecht suikerziekte als diagnose wordt gesteld.


Een kat behandelen met insuline die geen suikerpatiĆ«nt is, kan een dodelijke . Kan (onherstelbare) schade richten aan het centraal zenuwstelsel, lever en nieren of dood gaan. Hij heeft epelepsie en suiker. Wij hebben diversen honden en daarvan is een hazewindhond.

Daarbij is hij graatmager en zakt door zijn poten en als je hem bij zijn. Iedereen die een kat heeft met diabetes zal dit namelijk met me eens zijn. Heb jij enig idee hoeveel verkeerd advies er gegeven wordt door dierenartsen wat betreft de doseringen van insuline ? Hoeveel katten op advies van de dierenarts doodgespoten worden met een te hoge dosering?


Het eindstadium is de dood door een coma, veroorzaakt door een extreem hoge bloedsuiker. De eigenaar zal in veel gevallen 2x per dag zelf insuline via een injectie aan de kat moeten toedienen. Verder moet de juiste hoeveelheid insuline gegeven worden, dit kan tijdens de behandeling veranderen.


Dus ook tijdens de behandeling moeten er controles door ons plaatsvinden. Er moet ook dagelijks controle zijn of en hoeveel uw kat eet en drinkt. Natuurlijk zullen wij u op alle punten zoveel mogelijk bijstaan door. Dat betekent dus twee keer per dag insuline spuiten op vaste tijden en daar zit het probleem. Heb je geen familie of vrienden die op tijden dat jij werkt je kat een insulinespuit kunnen geven?


Hij is inmiddels dood en gecremeer wat er met de as gebeurt heb ik nog niet besloten. Insuline is een hormoon dat geproduceerd wordt in de alvleesklier en zorgt voor een juiste instelling van de hoeveelheid glucose in het bloed. De insuline - en glucoseniveaus moeten goed in evenwicht met elkaar zijn. Als er teveel insuline is, kan er een tekort ontstaan aan suiker (hypo).


Honden en katten met een hypo.

Je hebt ze maar voor even bij je. Maar dan is het moment aangebroken om het dier in te laten slapen. In dit artikel wordt beschreven hoe het proces van euthanasie verloopt bij de dierenarts en wat de mogelijkheden zijn na het overlijden van uw huisdier.


Een kat die suikerziekte heeft, heeft gewoon insuline nodig Verward. Je kan voor je kat niks anders doen dan of de suikerziekte behandelen (en dus elke dag spuiten), of het beestje in laten slapen. Hij heeft de behandeling gewoon nodig, anders zal hij uit zichzelf een nare dood sterven. Dan opnieuw onderzoeken en als dat niet helpt moet ze aan de insuline.


Onze oude kat had ook suikerziekte, ik was toen nog jong en de kat is al een tijdje dood dus weet er niet veel meer van. Suikerziekte wordt behandeld door insuline te spuiten. De kans van slagen met tabletten, Chinese kruiden en dieetvoeding is zo goed als nihil en hierdoor gaat kostbare tijd verloren.


Een kat is immers meestal doodziek wanneer de diagnose wordt gesteld en de kans op mogelijk fatale complicaties is bijzonder groot. Komt zeer regelmatig voor bij katten en honden. Te dikke dieren en niet- gesteriliseerde honden hebben een vergroot risico. Normale situatie_________________________________________________________________.


Normale regulering van glucose (bloedsuiker) gebeurd o. De traditionele behandeling bestaat uit het twee maal daags toedienen van insuline injecties. Deze insuline neemt de taak van de lichaamseigen insuline over, zodat de kat weer een normaal leven kan leiden. Een hypo ( hypoglycemie) is een gevaarlijk lage suikerspiegel, waardoor coma en de dood kan optreden. Zonder behandeling gaat het dier dood. Wanneer de suikerziekte niet wordt behandeld zal de kat op een gegeven moment in een crisis terecht komen.


Het dier eet niet meer, braakt en raakt uitgedroogd. De behandeling van deze crisis is erg intensief en vereist opname in een kliniek. Bij paarden komt diabetes type nauwelijks voor.


We zien deze aandoening het vaakst bij katten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts