dinsdag 12 november 2019

Amaryllis overhouden

Ook de amaryllis raakt uitgebloeid. Wat doet u dan met uw amaryllis? Veel mensen gooien de bloembol weg en kopen in het najaar weer een nieuwe.


Dat kan prima, amaryllissen zijn tegenwoordig niet duur meer en goed verkrijgbaar. Maar amaryllis overhouden is natuurlijk wel zo leuk. U doet dan wat Fluwel ook ieder .

Leer Amaryllis overhouden van de beste kwekers. Of bestel de beste Amaryllisbollen. Hoe kun je een Amaryllis het beste overhouden ? Snij voor het planten ¾ van de wortels af. Hier “pest” je de amaryllis mee met als gevolg dat de bloemstelen niet zo lang worden.


Water beginnen te geven zodra de bol blad maakt. Is de bloem uitgebloeid? De geplante amaryllis op een lichte, doch .

Soms doe je per ongeluk alles goed. De uitgebloeide amaryllisbol verhuisde naar buiten in mei, met het idee die moet ik nog een keer weggooien. Een Hippeastrum wordt vaak Amaryllis genoemd bij een goede verzorging en het bewaren op de juiste manier kan men lang plezier hebben van een Amaryllisbol. Ik zet de plant na de bloei in het voorjaar in de tuin,en laat het blad afsterven,en in de herfst haal ik hem binnen en zet hem weer in een pot,maar hij komt niet tot bloei,alleen blawat doe ik verkeerd? Ik heb een paar keer geprobeerd om hem over te houden, maar als ik het al een jaar volhield gaf hij amper bloemen het volgende jaar.


Houden jullie de bol over? En zo ja, hoe doen jullie dat? Lang niet iedereen heeft belang bij het overhouden van de plant, omdat hij maar ongeveer een week bloeit en de rest van het jaar alleen een paar lange, groene bladeren heeft die geen sierwaarde hebben. Eind van het jaar staat de amaryllis centraal.


U leest hierin alles over deze fonkelende bloem die warmte brengt in koude dagen. Laat u de amaryllis ook stralen deze weken? In de winter schittert dit mooie bolgewas overtuigender dan alle andere bollen. Zet hem in een pot of kies voor een gewaxt exemplaar.


De bol wordt meestal Amaryllis genoem terwijl deze helemaal niet zo heet. De juiste naam is Hippeastrum. De échte Amaryllis draagt veel meer bloemen per stengel. Het is een makkelijke kamerplant in onderhou water geven wanneer hij in bloei staat .

Hoe moet je de Amaryllis verzorgen, hoe moet je de Amaryllis planten, wat is de bloeitij hoe kun je de amaryllisbol overhouden als de amaryllis is uitgebloeid. De Amaryllis bloem is een grote bol die bloeit met enorme trompetvormige bloemen. Hoe verzorg je de Amaryllis in een vaas. Een Amaryllis vind ik misschien wel de leukste kamerplant. Vorig jaar had ik een bol aan Zoongegeven, een grote bol in een pot.


Hij had geen flauw idee wat het was en vond het geweldig. Ik vind het een fantastisch cadeau voor kleine kinderen, want zonder veel . Tegenwoordig zijn er zelfs amaryllisbollen met een speciale, vrolijk gekleurde of kerstig glimmende waxlaag verkrijgbaar. De bollen zullen binnen zes tot tien weken bloeien. Overhouden U kunt proberen de bol na de bloei . Afhankelijk van de temperatuur van de standplaats, zal de bloemstengel en de bloemen zich snel ontwikkelen.


Hierdoor begint het blad zich te ontwikkelen. Blijf de plant verzorgen . De doorsnee amaryllis is voor weinig geld te koop in de winkels. Deze bollen zijn geprepareerd voor een vroege bloei eind December en vaak met grove middelen opgekweekt.


De kwaliteit van de bol is vaak matig en eigenlijk alleen tot een enkele bloei in staat. Het overhouden van deze bollen is . Een amaryllis overhouden en elk jaar opnieuw in bloei krijgen is lastig. Maar met enige zorg en aandacht kunt u een amaryllis overhouden.


In eerste plaats moeten de uitgebloeide bloemen worden verwijderd voordat het ze zaad vormen. Zaadvorming vergt veel kracht van de bol. Na de bloei moet de plant aan de groei . Gebruiksaanwijzing amaryllis (Hippeastrum). Bollen kunnen direct worden geplant.


Begin dit jaar schreef ik een blogstukje over het overhouden van een Amaryllisbol. Inmiddels zijn de nieuwe bollen overal om mij heen weer te koop, met al een klein groen puntje dat uit de bol opklimt. Aangezien ook de vorst alweer enige tijd aanwezig is, werd het tijd om wat mijn overgebleven . De meeste mensen kennen de bol Hippeastrum nog onder de naam Amaryllis. Deze bol kan al vroeg bloeien door hem binnen te zetten.


U kunt de bol overhouden met de juiste verzorging.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts