donderdag 31 oktober 2019

Bloembollen planten in bloembakken

Potgrond voor bloembollen. De beste grond voor beplanting in potten en bakken is de grond die je in zakken bij de meeste tuincentra koopt. Deze grond is rijker, schoner, insect- en ziekte vrij en minder vast dan de grond in de tuin.


Deze potgrond heeft als belangrijke eigenschap dat het lang water . Bloembollen in potten planten.

Met bakken , potten en schalen zijn allerlei mogelijke invullingen te verzinnen. De enige voorwaarde waarmee rekening gehouden dient te . In het voorjaar zorgen bloembollen voor kleur op het terras en het balkon. Het planten van de bloembollen in bakken en potten is eenvoudig.


Kies een niet te kleine pot met een drainagegat onderin. Over dit gat legt u enkele potscherven. Zo kan het overtollige water gemakkelijk weglopen.

Vervolgens vult u de pot of bak . Het is belangrijk dat de pot diep genoeg is, de pot moet minimaal drie keer zo hoog zijn als de bloembol. Zorg er ook voor dat er een gat onderin zit, zodat het teveel aan water kan weglopen. Stap voor stap bloembollen in potten planten : Leg onderin de pot. De pot of bloembak moet onderaan een gat hebben om overtollig water te laten wegvloeien. Leg op de bodem hydrokorrels of potscherven.


In een bloembak of -pot die diep genoeg is kun je meerdere lagen bollen planten. Hou een tussenruimte aan van minimaal centimeter tussen de verdiepingen. Zo kun je twee of drie lagen recht boven elkaar planten en heb je steeds weer nieuwe en andere verse bloemen in het voorjaar.


Alle bloembollen kunnen in lagen worden geplant in bakken en potten. Je moet alleen even weten hoe je dat moet doen. Door dit te doen kun je een pot meerdere keren laten bloeien, de vroege bloembollen eerst (sneeuwklokjes en krocussen) de late soorten aan het einde (tulpen).


Zie onderstaand schema voor de beste periode voor het planten van bloembollen. Volg het stappenplan: het maken van deze lasagne is simpel,. Hiermee word je weken lang verrast door het opkomen van nieuwe soorten en bloeien er maandenlang bloemen in je potten of bakken.


Voorjaarsbloeiende bloembollen zoals.

Wanneer moet ik bloembollen planten ? Wat is de beste plantafstand en plantdiepte om bloembollen te planten? Er is een ezelsbruggetje om te. De vuistregel luidt: plant de bol twee maal zo diep als de bol hoog is. De minimumdiepte bedraagt 5cm. Plant de bollen ook niet te dicht op rand van de pot of bak.


Zo hebben ze minder last van vorst. Vul de pot een kwart of tot eenderde met grond en plaats de bol met de . Staan jouw bloembakken ook nog vol met plantenresten van afgelopen zomer? Tijd om de oude planten eruit te halen en wat nieuws op je balkon of bij de voordeur te zetten. Deze manier van beplanting zorgt ervoor dat je maandenlang kunt genieten van bloemen omdat de bloembollen één voor één gaan bloeien.


Tip: Om ook in de wintermaanden kleur op te hebben, kun je in plaats van de laatste laag potgrond ook kleurrijke winterbloeiers zoals violen planten. Ga je potten of bakken vullen met planten, bloemen of bollen? Zorg dan dat je pot of bak het juiste formaat heeft.


In een te kleine pot is vaak niet genoeg ruimte voor de plant om te groeien. Is de pot te groot dan loopt het water te snel weg en kan de plant uitdrogen. Ga je bloembollen planten , zorg dan dat de pot diep . Waar bloembollen planten ? Bollen kun je op verschillende manieren planten: verspreid in een border, in groepjes bij elkaar, tussen het gazon of op het terras in een bloembak.


Of ga creatief aan de slag en maak mooie bolpatronen. Uiteraard kunnen ook grotere bakken voor dit doel gebruikt worden. Zorg vooral dat de pot of bak goed kan draineren. Leg in voldoende mate potscherven of stukjes hardschuim op de bodem. Bedek deze vervolgens met een laag scherp zand en daar bovenop een goede potgrond.


Over het algemeen zijn bollen of knollen prima geschikt om in potten en bakken te planten. Kies wel voor variëteiten die minder vorstgevoelig zijn. Als u de bollen maar één jaar wilt laten bloeien, stellen ze heel .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts