maandag 28 oktober 2019

Pizza bbq zonder steen

De échte BBQ pizza maken we zonder pizzasteen. In een aantal stappen maak je de perfecte BBQ pizza : Bereid je BBQ voor met zones. Dus een sectie waar je direct boven de kolen het pizzadeeg kunt grillen en een . Pizza wordt in de barbecue meestal op een pizzasteen gebakken, maar dat hoeft helemaal niet.


Dat wilde ik ook weleens proberen.

Voor het gemak heb ik een kant en klaar bodem . Leer een pizza maken op de barbecue zonder verbrande bodem en nog rond ook met behulp van een paar bakstenen. Een veelgemaakte fout bij het bakken van een pizza op een pizzasteen is het veel te heet stoken van de steen. Het resultaat is bijna gegarandeerd een zwartgeblakerde bodem terwijl . Ik gooi pizza in de zomer altijd op de BBQ , zonder steen.


De hitte van een hete barbecue is hiervoor namelijk zeer geschikt. Bedek de pizza met de dingen die je lekker .

De steen moet voor het eerste gebruik afgespoeld worden met warm water. De temperatuur moet minimaal 2graden zijn. Op mijn barbecue zit een handige temperatuur meter, waarmee je dit goed in de gaten . De beste manier om de perfecte pizza te bakken is door je barbecue indirect te verwarmen. De steen wordt dan niet verwarmd door de gloed van de houtskool of de vlammen van het gas, maar door de stralingswarmte die in de barbecue circuleert. Als je een beetje BBQ gek bent is de pizzasteen een accessoire dat je al snel wilt aanschaffen.


Een vers gebakken pizza is al zoveel lekkerder dan een diepvries pizza en als je hem bakt op de BBQ wordt het helemaal top! Op een BBQ met deksel kun je namelijk hoge temperaturen bereiken en in combinatie met een . Sint een pizzasteen van cadac kado gekregen. Weber heeft er ook een, maar die vond ik veel te duur.


Waarom ik hem twee jaar in de schuur heb laten liggen weet ik niet meer. Maar de beste dingen komen low en slow en zo ook het gebruik van de . Verse pizza's maken op je barbecue doe je op een pizzasteen. Deze steen beviel prima. Dat ziet er erg professioneel uit en is onwijs lekker, mits je het op de goede manier doet.


Ik vertel je in dit artikel hoe je een pizzasteen op je barbecue gebruikt.

Doe je dit precies zoals ik je vertel, dan smaakt jouw zelfbereide pizza. Dit is een platte steen die wordt gebruikt om de hitte gelijkmatig te verdelen over de pizza (of andere etenswaren die op de steen liggen, bijvoorbeeld brood). De pizza wordt zo gelijkmatig verwarm net als in een hete lucht oven.


Een pizzasteen zorgt ervoor dat je barbecue werkt zoals een heteluchtoven. De hitte wordt gelijkmatig verdeeld over de steen en zo wordt de bodem gelijkmatig gebakken. Heb je geen pizzasteen ? Geen zorgen, zonder gaat het namelijk ook hoor, het vergt iets meer tijd! Dan leg je je deeg rechtstreeks op de grill en klaar is . Zo kleeft het deeg er niet aan vast en kan de bereide pizza gemakkelijk van de steen genomen worden.


Ideaal voor het bereiden van pizza , brood en koekjes. De geïntegreerde handvatten zorgen voor een stevige grip. Geschikt voor houtskool- en gasbarbecues en gebruik in magnetrons.


Gourmet BBQ System pizzasteen. Wanneer u een Master-Touch GBS barbecue heeft of wanneer u het speciale GBS grillrooster heeft . Steek de BBQ aan en zorg er voor dat de BBQ goed op temperatuur is - alle kooltjes of briketten moeten een mooi wit as laagje bevatten, met een rode gloeiende kern (tip: Gebruik hiervoor de Weber Briketten starter). Leg de Weber pizzasteen op het BBQ rooster. Met deze pizza steen van Jamie Oliver maak je zelf die heerlijke pizza met krokante bodem.


Doordat je de steen eerst los opwarmt tot een zeer hoge temperatuur en daarna de pizza in de oven bakt op de hete steen krijg je een heerlijke krokante pizza. Ook ideeal voor gebruik op de barbecue. Afmeting pizza steen : Ø 33 .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts