vrijdag 4 oktober 2019

Bloembollen op water

Breng het voorjaar in huis met bloembollen op water , zo zie je de wortels van de voorjaarsbollen zitten, een leuk effect. Geef de voorjaarsbloeiende bloembollen meteen na het planten water. Zo worden ze aangespoord om wortels te maken.


Hoe eerder de wortels gevormd zijn, hoe beter de bloembol tegen kou en vorst kan. Bloembollen in potten hebben in de periode na het planten ook nog water nodig omdat de grond in potten sneller . Zet de potten binnen op een lichte plaats en geef voldoende water (voor de hyacint matig water geven).

Laat de bloembollen beslist niet uitdrogen! Dan bloeien ze niet mooi op of worden ze geel. Bij hyacinten de potgrond goed vochtig houden en vlak voor de bloei minder water geven. Lichte nachtvorst is niet erg. Daar kunnen de bollen tegen.


Bij strenge vorst kun je de pot of bloembak met de bloembollen beter even in de garage zetten of een andere liefst lichte maar niet zo extreem koude plek. Als het droog weer is en niet vriest kun je ze het beste elke week een beetje water geven. Potgrond heeft als belangrijke eigenschap dat het lang water vasthoudt.

Dit is belangrijk om de bloembollen tijdens hun groei en bloei niet te laten verdrogen. Bij éénmalige bloei volstaat verse potgrond voor één groeiseizoen. Bij het gebruik van bloembollen als kuipplant, is het belangrijk om de potgrond te verrijken met . Het onder water zetten van bloembollen -grond. Enige jaren geleden kwam een bloembollenteler op de gedachten om zijn grond onder water te zetten.


Misschien is er binnenkort wel iemand jarig, die je een pot met bloembollen wilt geven. Deze voorbehandelde narcissen kunnen direct in het volle licht in de woonkamer geplaatst worden. Zes tot acht weken later komen ze dan tot bloei.


Een bloembol die gegarandeerd uitgroeit en bloeit zonder dat je water hoeft te geven. In deze speciaal geselecteerde en geteste bloembollen zit genoeg voeding en energie om tot bloei te komen in de huiskamer, zonder dat je er naar om . Vergelijkbaar Wanneer bloembollen planten? Op water : Gebruik speciale glazen vazen voor hyacinthen, tulpen of narcissen of speciale plastic potjes met een deksel erop, waar de bol ingeklemd kan worden . Ook glas is de geknipte partner voor de bloembol. Als je de bol in een glazen bokaal zet met daarin grond en daarop wat mos heb je een prachtig resultaat. De bol bevat alle energie die het nodig heeft.


Dus ook een glazen vaas met enkel een beetje water volstaat. Dit oogt speels en natuurlijk, omdat je de . Al bijna 1jaar wordt de warmwaterbehandeling (WWB of koken) toegepast bij de teelt van bloembollen.

Het doel hiervan is de bestrijding van voornamelijk aaltjesziekten. Bollen of planten worden in water verwarmd en gedurende een aantal uren bij een bepaalde temperatuur gehouden. De temperatuur en tijdsduur zijn . Voor alle mensen die de winter te slim af willen zijn en het voorjaar in huis willen halen, zijn er bloeiende bloembollen -op-pot. Ze hebben behoefte aan voldoende water , dus kunt u het beste tweemaal per week controleren of de potgrond vochtig genoeg is.


Verder is het belangrijk dat u de . Narcissen, tulpen, crocussen. De bloembollensector staat voor een aantal forse uitdagingen. Dit leidt tot een verlies aan maatschappelijk draagvlak. Kies bloembollen met verschillende bloeitijden, zodat je een opeenvolgende bloei hebt. Froukje en Lodewijk hebben gekozen voor krokussen, blauwe druifjes (muscari), hyacinten en tulpen.


Zorg voor gaatjes in de bodem van de pot of bak zodat teveel water kan weglopen. Amaryllisbollen kunnen als kamerbollen in een bloempot met aarde worden geplant, maar ook op water is de bloembol bijzonder decoratief. Wat we ook steeds meer zien is de amaryllisbol als droge bol in een mooie schaal met wat decoraties als dennenappels en verlichting.


Het in bloei krijgen van een amaryllisbol is . In het kader van de Waterbewust regeling van de provincie Noord-Holland heeft Apeldoorn Bloembollen het project Waterbewuste bollenteelt afgeron waardoor ons bedrijf minder water uit de grond hoeft te onttrekken. Hiervoor hebben wij een watersilo geplaatst, om het regenwater op te vangen. Er is een Bright Spark. Graaf vervolgens gaten met een schep en zet de bloembollen daar rechtop in. Direct na het planten moet je de bollen water geven, zodat ze sneller wortel schieten.


Plantdiepte: De vuistregel geldt ook voor de zomerbloeiers: tweemaal zo diep planten als de bol hoog is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts