dinsdag 15 oktober 2019

Avocado plant toppen

Er hebben al verschillende keren blaadjes aan gezeten, maar die vallen er na verloop van tijd van af. Wel zitten er dan steeds nieuwe blaadjes aan. Het kweken en groeien van een avocadoplant is eigenlijk heel makkelijk en een leuk proces dat maar weinig tijd in beslag neemt. Het toppen wordt normaal gedaan om de plant te dwingen wat meer in de breedte te gaan groeien zodat niet alle energie gaat naar het omhoog schieten van de plant.


De plant maakt normaal eerst een stengel van ongeveer 1m recht omhoog en begint dan pas te vertakken.

Het is perfect mogelijk om hem veel eerder te toppen zodat hij gaat vertakken. Zoals eerder al vermeld houdt de plant niet van natte voeten dus is een goed gedraineerde grond aangeraden. Dan vertakt de plant makkelijker, maar eigenlijk doet het boomje dat vanzelf wel: die zijtakken maken. Zou mijn avocado in de kas er nog goed bij staan!


Zorg ervoor dat je de plant dagelijks water geeft. De avocado boom houdt van vochtige gron maar niet doorweekt. Een avocadoplant kweken. Als de bladeren aan het einde bruin worden heeft de plant juist te weinig .

Bewaar de volgende keer dat je een avocado eet of in een recept gebruikt, de pit. Je eigen avocadoboom kweken is leuk en gemakkelijk. Het is voor alle leeftijden geschikt, je kunt het in de tuin of binnen doen en. Sinds kort probeer ik zelf planten te kweken in huis. Pas geleden ben ik begonnen zelf een avocadoplant kweken, lees hier mijn tips.


Na enige tij als het een flinke steel is kunt u de plant toppen om zo meer zijscheuten te kweken en een vollere plant te krijgen. Tot die tijd gewoon, net als voorheen de aarde vochtig houden tot er een flinke steel met zijscheuten en bladeren is ontstaan en vervolgens gewoon behandelen als iedere . Bijna jammer als je hem opgegeten hebt, maar ook daarna kun je er nog veel plezier aan beleven. Bewaar de pit en je kweekt heel makkelijk je eigen avocadoplant (Persea americana). Ik ben al een poosje bezig met het kiemen van avocado pitten tot mooie Avocado planten. Wist je dat het heel eenvoudig is om een avocado te laten groeien uit de grote pit die je overhoudt na het eten van die zelfde avocado ? Maanden geleden had ik een avocado pit voor de lol in een potje met een plastic zakje erover gedaan, in de eerste week ging de pit al open.


Je kan natuurlijk altijd toppen en wat vruchten betreft is het blijkbaar verloren moeite. Voor dat de plant zo groot is heb ik al een flinke pot klaar staan. Hoe kan je een avocadoplant kweken uit een pit?


Af en toe toppen oftewel de bovenste blaadjes eraf knijpen helpt om hem in de breedte te laten groeien.

Nadat bij meerdere avacodaplanten de onderste bladeren afvielen besloot ik de plant te toppen. Wanneer een topje van de stengel wordt afgehaald zal de plant naar links en naar rechts gaan groeien, in plaats van alleen maar omhoog. De onderste bladeren zullen blijven zitten. Niet handmatig verwijderen, ten eerste put de jonge plant er voedsel uit, ten tweede loop je kans de stengel te beschadigen. Ik heb hier een heel goed . Van tijd tot tijd de stengels toppen om een vertakte groei te krijgen.


Snoeien om de plant in toom te houden kan ook. De Avocado kan slecht tegen droogte en natte voeten. En net als voor de mango . Weet iemand hoe ik een avocado plant (uitgeschoten van noot dit jaar) best kan snoeien om te dienen als kamerplant ? Renilde Een avocadoplant kan je best toppen zodat hij zich vertakt.


Als avocado liefhebber is een avocadoplant kweken uit pit een klus die je wellicht aan het overwegen bent. Deze eenvoudige stappen helpen je naar succes. Het moet een bossige struik worden (om hem als kamerplant te houden). Maar verder dan een spriet met een paar bladeren .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts