vrijdag 19 juli 2019

Welke potgrond voor kamerplanten

Jarenlang plezier van uw kamerplanten. Met hun bloemen en bladeren fleuren kamerplanten elk. Waarom heeft een plant eigenlijk kwalitatief goede potgrond nodig? De eerste reden is dat de plant maar een beperkte ruimte heeft, namelijk in inhoud van de kweekpot of de sierpot.


Aangezien de ruimte van de kamerplant zodoende beperkt is, is het.

Kies een sierpot welke minimaal breder is dan de vorige pot. Voor een kamerplant in een kweekpot van 27cm is een sierpot van minimaal 32cm vereist. Dit voorkomt het verstoppen van het drainage gat. Voor kamerplanten kun je kiezen uit verschillende soorten potgrond.


Plaats een laag verse potgrond op de bodem. Welke potgrond past het beste bij jouw plant? Wij hebben een selectie gemaakt van de beste potgrond soorten die je binnen kunt gebruiken.

Potgrond voor binnenshuis. Alle potgrond soorten die wij via onze site verkopen worden GRATIS bij je thuis bezorgd. Of het nou om één zak grond gaat, om 1zakken of een big bag, onze chauffeurs bezorgen het waar jij wil, . In plaats van de planten te verpotten, kun je je terras- en kamerplanten ook een nieuwe start geven in dezelfde pot. Haal de plant uit de pot, haal rondom wat potgrond weg, knip de plantenwortels iets terug, doe wat verse potgrond onderin de pot, zet de plant er weer in en vul aan . Deze grond is geschikt voor alle groene en bloeiende planten (behalve zuurminnende planten zoals hortensia) én voor kamerplanten.


Het bestaat uit de beste grondstoffen en heeft een grove, luchtige samenstelling waardoor de wortels optimaal groeien. In verse potgrond zit voor de eerste twee maanden voeding. Daarna moet er regelmatig bijgemest worden met kamerplantenvoeding. Je kunt kiezen voor een universeel voeding of voor speciale voeding voor groene kamerplanten en speciale voeding voor bloeiende planten.


Er zijn ook langzaam werkende meststoffen in . Je koopt een kamerplant met een pot en klaar ben je? Na een jaar of anderhalf moet je zeker de potgrond vervangen of de plant verpotten. De basis voor elke plant is de grond.


Door elke plant de juiste grond te geven, worden voedingsstoffen en water sneller opgenomen met als gevolg een betere groei en langere bloei. Goede grond en de juiste pot zorgen daarom samen voor gezonde kamerplanten.

Ook de pot is belangrijk. Wie zijn planten mooi wil houden, moet dus regelmatig de potgrond vervangen. Ondanks uw goede zorgen en een regelmatige bemesting, is het dus noodzakelijk om uw planten regelmatig te verpotten met het oog op gezonde planten die goed groeien.


De Kamerplant potgrond is voor alle kamerplanten in huis te gebruiken. De perfecte waterhuishouding van deze potgrond zorgt ervoor dat het water langer wordt vastgehouden door de plant. Hoe kan ik Kamerplant potgrond. Spring naar Welke soort potgrond wordt er gebruikt in een kuipplant?


De potgrond zelf is ook belangrijk voor het water geven van uw kamerplant. Kan de aarde genoeg water vasthouden en toch luchtig zijn? Of staat uw plant in kleigrond waardoor water geven nauwelijks mogelijk is?


Eender welke potgrond die ik koop om mijn kamerplanten in te verpotten beschimmelt bovenaan (dus de oppervlakte) binnen de week. Het is een witte schimmel, eerst een soort dunne waas, daarna witter en vaster. Cactussen grondsamenstelling: eisen waaraan een cactusgrond moet voldoen. Als je het biotoop van de cactussen nagaat, dan stellen we vast dat deze meestal leven in warme gebieden met veel licht en weinig neerslag, op een eerder dorre en mineraal arme grond.


Zo gaan we proberen in onze serre . Om kamerplanten de juiste verzorging te geven is het nuttig te weten waar ze vandaan komen en in welke omstandigheden ze op hun natuurlijke. De wortels van een plant beschikken maar over een beperkte ruimte waaruit zij voedsel moeten halen. Goede zaai- en stekgrond bevat precies de hoeveelheid mest- en voedingsstoffen die kiemend zaad en jonge plantjes nodig hebben en . Van maart tot oktober moet de plant twee maal per week met COMPO Vloeibare Meststof Kamerplanten en Palmen bemest worden.


Als het op kamerplanten aankomt, ben ik echt een hoarder.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts