vrijdag 26 juli 2019

Vlindertuin inrichten

Wat is een vlindertuin ? In de dierentuinen in Emmen en Rotterdam hebben ze inderdaad een tropische vlindertuin. Wil je meer informatie over hoe je je tuin zo kunt inrichten dat deze aantrekkelijk is voor vlinders en andere dieren? De tuin of een stukje daarvan inrichten om vlinders aan te trekken zorgt ervoor dat je een plaats creëert om deze mooie diertjes te observeren.


Bloeiende bloemen die nectar aanbieden en planten die als gastheer voor de larven dienen zullen aantrekkelijke plaatsen worden voor verschillende soorten vlinders. Lees hier deel van een vlindertuin inrichten !

Bijkomend voordeel: een goede vlindertuin is ook een streling voor het oog, waar in elk seizoen wel iets te beleven valt: mooie bloemen van de lente tot de herfst, ruigere. Behalve de keuze voor bepaalde planten, kan ook de inrichting van je tuin een rol spelen bij het succes van je pogingen om vlinders aan te trekken. Een vlindertuin inrichten (Deel 1). Dit komt door de verstedelijking van Nederland. Sommige vlindersoorten zijn in Nederland al niet meer te vinden, omdat hun leefgebieden zo veel kleiner zijn . Ook het gebruik van streekeigen planten in hagen of als struik, is vlindervriendelijk.


In deze vlindertuin kan je als bezoeker dus ontdekken wat je allemaal kan doen om meer vlinders aan te trekken in je eigen tuin. Als je graag meer informatie wil over het vlindervriendelijk inrichten van je tuin, kan je eens op de volgende . In de volgende hoofdstukken bespreken we hoe je de schooltuin kunt inrichten voor vlinders en waar je op moet letten als je de tuin gaat onderhouden.

Maak uw eigen vlindertuin. Vlinders zijn een lust voor het oog. Zij zorgen voor net dat beetje extra, wat uw tuin tot. Met een vlindervriendelijke tuin kunt u het allemaal van dichtbij meemaken. Op deze site leest u meer over vlinders en hoe u uw tuin zo kunt inrichten dat deze aantrekkelijk is voor vlinders en andere dieren.


Omschrijving: Inrichting prairie- en vlindertuin bij het Duurzaamheidscentrum, Assen. Op maart willen we met een groep vrijwilligers de inrichting van het terrein achter het nieuwe Duurzaamheidscentrum aanpakken. In de vlindertuin groeien planten die nectar leveren voor vlinders en waardplanten voor de rupsen. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen al dan niet door gaas overdekte buitentuinen en tropische vlindertuinen die in . Stichting Aerden Plaats zal achter de Julianakerk 8minrichten als multifunctionele tuin die dienst doet als theetuin, beleeftuin, struintuin, met amfitheater en ruimte voor kleinschalige optredens, voorstellingen, fairs, workshops en educatie over inheemse natuur en duurzaamheid. Doelstelling Het Creëren van een vlindertuin voor de buurt.


Verbeteringen voor de woonomgeving. Een mooie kleurrijke tuin waar diverse vlinders op af kunnen komen. Onderdeel van een groter geheel.


Ja, het is onderdeel van bewonersvereniging de Discus . Beginsituatie Het is nu een gedeelte van een ponywei. Het achterliggende doel van het Prachtlint is dat mensen zelf bij kunnen dragen aan het . Waarom zelf een vlindertuin aanleggen?

Nederland is de laatste decennia meer en meer verstedelijkt en versteend door aanleg. Onze eigen tuin kunnen we ook zo inrichten dat het een verblijfplaats voor vlinders en an- dere insecten wordt en zo ook een schakel vormt tussen hun leefgebieden. Kan je vlinders verplichten om aan de boorden van het Donkmeer te komen fladderen? Uiteraard niet, maar je kan wel een omgeving zo inrichten dat ze aantrekkelijk wordt voor deze diertjes. En dat is precies het opzet van dit charmante project langs de Brielstraat.


Een volkomen versteend binnenplaatsje transformeerde in een heus insecten- en bloemenparadijs. Ronde terrasjes, smalle paadjes in halfverharding tussen de glooiingen genereren beschutte zitplekjes en laten de eigenaren van dit natuurgebiedje genieten van . Ik ben eigenlijk erg nieuwsgierig naar uw vlindertuin ! En hoe zit het met de ligging van de tuin? Is de omgeving belangrijk? En moet de tuin op het noorden, oosten, zuiden of westen liggen?


Groetjes, Sifra PS Great topic! Plant bloemen waar vlinders van houden. Welke dat zijn ontdek je in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts