maandag 22 juli 2019

Kruiden onderhouden binnen

Handig dus om altijd verschillende verse kruiden op voorraad te hebben, maar hoe verzorg je die plantjes het best? Uit de supermarkt versus uit . Het groeit snel en is een compacte plant, dus geschikt voor appartementen en andere kleine ruimtes. Als je bieslook wild laat groeien, zullen er paarse bloemetjes aan verschijnen.


Gooi ze gerust door de soep of . Werk je graag met lekkere verse kruiden in de keuken?

Kamp jij ook met het verschijnsel dat de kruidenplantjes uit het warenhuis zo snel verpieteren? Dan ligt de oplossing binnen handbereik. Maak zelf jouw plukvers kruidentuintje. Of het gaat om verse basilicum, dragon, bieslook, peterselie… Met enkele potten op terras . De meeste tuinkruiden groeien het best in een pot.


Als de kruiden in een pot staan is het vooral belangrijk om te zorgen voor voldoende water. In de plantenindex kun je van de meest voorkomende kruiden lezen hoe je ze moet verzorgen. Sommige daarvan kun je ook heel goed binnen kweken, daarvoor . Starten met een klein kruidentuintje binnenshuis is een leuke introductie tot het kweken van eigen groenten en fruit.

Het leuke aan het snoeien is dat het deel uit maakt van de onderhoud op de plant en dat die bladeren al kunnen gedroogd worden en bewaard voor later gebruik. Peterselie is hier ook hopeloos binnenshuis , volgend voorjaar toch maar eens buiten gaan planten. Wil zowieso volgend voorjaar een aantal kruiden buiten gaan planten, voor het eerst. Ik heb net een grote pot die ik nog over had vol gezet met van die verse kruiden uit de supermarkt: twee plantjes basilicum en één peterselie.


Moeten die potten trouwens buiten of binnen ? De plant van vorig jaar stond binnen in de vensterbank op een zonnige plek op het zuiden. Iedere dag kreeg de plant minimaal 4. Momenteel hangt er een plantje aan mijn kruidenrek , dat ook minimaal uur per dag zon vangt en deze doet het tot nu toe ook goed. Onze kruiden zijn goed te combineren in bv. Zet bij voorkeur planten bij elkaar die dezelfde verzorging vragen: mediterrane kruiden als . Zelfs op een piepklein stukje grond kun je kruiden kweken. Ze groeien ook goed in de beperkte ruimte van een pot of bloembak, die je binnen of buiten neerzet.


Als je kruiden wilt kweken in potten werk je wel beter met potcompost in plaats van met tuinaarde. Zorg ervoor dat de potten die je wilt vullen brandschoon zijn voor . Helaas hebben de plantjes bij mij nooit een lang leven. Meestal zijn ze na een paar dagen al slap en zielig.


Met een droom om over een paar jaar te verhuizen naar een boerderijtje in Frankrijk . Er is geen informatie beschikbaar voor deze pagina.

Bieslook, peterselie, kervel en basilicum kweek je gewoon zelf, in de vensterbank. Zo heb je ze altijd vers en lekker bij de hand. En bovendien: geen bestrijdingsmiddelen of beestjes maar gewoon biologisch in je eigen huis. Je hebt ongetwijfeld ook al ooit een kruidenplantje gekocht in de supermarkt: verse basilicum, munt of koriander. Maar dan heb je het misschien ook al binnen de week zien verdorren met vliegjes eraan toe.


Kruidenplantjes onderhoud binnen. Ten eerste omdat het enorme smaakmakers zijn. Ik ben een groot fan van kruidenplantjes. En ten tweede omdat ze voortreffelijk staan als styling in de keuken! Door een reeks aan mediterrane kruidenplantjes neer te zetten heb je in één keer de zomersfeer te pakken.


En dat doorschieten is ook niet heel erg want alle kerssoorten kiemen heel gemakkelijk en snel ( binnen een paar dagen tot een week bij kamertemperatuur). Dus je kunt haar een eigen pot geven voor die korte tijd dat ze leeft, maar je kunt haar ook heel gemakkelijk bij andere groenten of bloemen of kruiden zetten, als ze . Het groeit gemakkelijk, en qua onderhoud moet je alleen soms de sprietjes afknippen. Bieslook is een absolute must voor je kruidentuin binnen. Om daar achter te komen, kopen we bij vijf supermarkten de volgende drie kruidenplantjes : basilicum, peterselie en bieslook. De plantjes binnen in huis lukt me eigenlijk niet goe maar buiten gaat dus prima en dan heb je echt wel waar voor je geld in het jaar.


Voordat je begint met het planten van kruiden , moet je eerst weten wat je nodig hebt. Hier is onze snelle gids voor het onderhouden van een kruidentuin voor binnen. Licht Wat je als eerste moet doen, is verzekeren dat je kruidentuin genoeg toegang heeft tot licht. De ideale hoeveelheid licht voor . Deze kruiden horen echt op jouw terras.


Niet alleen omdat het lekkere smaakmakers zijn, ook omdat ze heerlijk ruiken, schitterend bloeien en weinig onderhoud vragen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts