donderdag 4 juli 2019

Kerstboom wordt bruin

Het is de laatste tijd heel droog geweest en warm. Dit is uitstekend weer voor deze insecten. De kerstboom wordt door deze insecten geel of bruin van kleur, aangezien deze . Dan zet ik hem na de feestdagen in de voortuin en gebruik ik hem volgend jaar weer!


Het is nog geen kerst geweest en alle naalden van je Nordmann zitten in de stofzuigerzak.

Sfeervol groen is veranderd in verlept bruin. De onderste takken van een volwassen boom worden bruin en sterven af. Bedenk ook dat de kerstboom , als hij in leven blijft uitgroeit tot een woudreus van tientallen meters hoog. Als u zo nodig een kerstboom in de tuin wilt planten kies er dan een die ook in volwassenheid tot aan de grond met groene takken bekleed blijf.


Beste mensen,Zoals velen hebben wij bij ons thuis ook een gezellige kerstboom gezet. Wij hebben deze keer geopteerd voor een Nordmann kerstboom met kluit. Een kerstboom mag met de feestdagen niet missen.


Deze kerstboom -tips zorgen dat je optimaal kunt genieten van je boom.

De beste kerstboom tips! Langer genieten van de kerstboom Na sinterklaas wordt het weer tijd om een kerstboom in huis te halen. Volgens de traditie staat deze tot Driekoningen, op januari. Slechts weinig bomen zien er tegen deze tijd nog goed uit. De naalden worden bruin en vallen uit.


In huis levert dit een hoop rotzooi op, en . Hoe mooi je kerstboom ook is tijdens de aankoop, wie zijn boom niet goed verzorgt, zit al snel met een bruin geval opgescheept waarvan de naalden bij de vleet uitvallen. Wij vroegen enkele tips aan de experts van kerstboombedrijf Pieter-Jan Porters. Daarbij wordt het milieu belast door het gebruik van de gron het kappen en vervoeren dat fossiele brandstoffen vraagt, en het gebruik van. Is je echte kerstboom na de feesten toch al zijn naalden kwijt en ziet hij bruin , dan doe je best niet mee aan een verbranding van kerstbomen in de buitenlucht, . Je boom staat liever niet te dicht bij de verwarming (een kerstboom staat langer mooi in een koele omgeving) en op een plaats waar geen direct zonlicht valt. Warmte versnelt de verdamping van water, waardoor je boom sneller dor en bruin wordt.


Dorstlessen Zet je kerstgietertje maar klaar: een . Waarom kost… de ene kerstboom een tientje en de andere €33? De prijs van de kerstboom wordt bepaald door de soort. Dat ziet er nog mooier uit ook, en je vindt niet nog maanden later naalden in alle hoeken en kieren van je huis.


Tegen de tijd dat we hem opruimden, was hij dood en bruin , totaal uitgedroogd.

Maar alle naalden zaten er nog stééds aan! Vooral vanwege de sterkte van de naaldvormige blaadjes. Een keer wat anders dan die eeuwige bottleflips. Vroeger had iedereen met Kerst een versierde fijnspar in de kamer staan.


Na Driekoningen brachten de kinderen des huizes de stam met kale takken – want veel meer dan dat was er niet van overgebleven – naar de brandstapel en kregen daar een kwartje voor. Als bij het rooien deze wortel wordt doorgestoken blijft er geen kluit aan zitten. Door een nordmann meerdere keren te verplanten of door de penwortel door te snijden is het mogelijk om een nordmann met kluit te kweken. Aangezien dit erg arbeidsintensief is wordt dit voor kerstbomen niet veel gedaan.


Nu ziet de boom er, bijna twee maanden na aanschaf nog relatief goed uit, alleen het valt me wel op dat hier en daar wat takken bruin beginnen te verkleuren. Daarbuiten is hij verder nog prachtig groen en ziet hij er niet uitgedroogd uit ofzo. Wat ik hoop is dat hier mensen zitten met verstand van dit soort . Met een kopje thee en een kerstkransje zit je te genieten op de bank terwijl je kijkt naar je prachtige kerstboom. Door met maat en glans te varieren in plaats van kleur wordt het niet saai maar ook niet te druk.


Ze kunnen dan ook amper water opnemen en zullen dus snel bruin kleuren. Dit levert een gelijkmatige groei op waardoor je een mooie, sterke en standvastige naaldboom bekomt die weinig lijdt bij transport. De fijnspar wordt veel als kerstboom gebruikt en hier dan ook speciaal voor gekweekt.


Duurdere kerstbomen zijn de blauwspar (Picea pungens) en de nordmann-spar (Abies nordmanniana), die trager groeien, maar waarvan de naalden minder snel uitvallen. De nordmann-spar behoort tot de zilversparren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts